Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Алексиев: Български пощи е на счетоводна загуба

Политика

Министър Алексиев: Български пощи е на счетоводна загуба

Министър Алексиев: Български пощи е на счетоводна загуба - Tribune.bg
Снимка:

„Български пощи“ работи на счетоводна загуба, стана известно от думите на служебния вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта Христо Алексиев, който е и принципал на дружеството, по време на участието му в днешния парламентарен контрол.  

1 млн. лв. глоба за Български пощи заради липсата на мерки преди кибератаката

От парламентарната трибуна Алексиев изнесе данни, според които по отчет до 30 юни т.г. „Български пощи" е реализирало приходи в размер на около 105 млн. лева, но е направило разходи от около 130 млн. лева, което означава, че националният пощенски доставчик е на счетоводна загуба.

Заради пенсиите - Прокуратурата проверява дейността на Български пощи

Данните за деветмесечието също потвърждават тенденцията. Към 30 септември дружеството е реализирало приходи от около 155 млн. лева и 196 млн. лева загуби.  

„Счетоводната загуба от цялата дейност през деветмесечието на 2022 г. е в размер на 41 685 000 лева“, посочи Христо Алексиев.  

Промяната от днес – пари за пенсии просто няма

Сред причините за това, които изтъкна служебният вицепремиер по икономическите политики, са негативното влияние на кибератаката срещу дружеството, високите цени на електроенергията, външните услуги, които то използва, както и повечето разходи за възнагражденията на служителите.  

Отговорът на Христо Алексиев бе на въпрос от народния представител от БСП Георги Свиленски, който го аргументира важността на питането с факта, че „Български пощи“ е едно от най-големите държавни предприятия, което покрива и обслужва повече от 5200 населени места, а в него работят 8633 служители.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети