Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: Концепцията за наказателна политика 2020-2025 ще бъде легитимен документ

Политика

Данаил Кирилов: Концепцията за наказателна политика 2020-2025 ще бъде легитимен документ

Данаил Кирилов: Концепцията за наказателна политика 2020-2025 ще бъде легитимен документ - Tribune.bg
Снимка:

До момента са внесени над 12 законопроекта за промяна на Наказателния кодекс

Концепцията за наказателна политика 2020-2025 ще бъде легитимен демократичен стратегически документ, който ще ръководи изпълнителната и законодателната власт, заяви на парламентарен контрол министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

"Наказателната политика не се ограничава единствено до създаването на систематизирана структура за наказанието на деяние с висока обществена опасност. Структурата на наказанието трябва да съответства на всички видове престъпления и да е съотносима и пропорционална“, изтъкна пред депутатите правосъдният министър. По думите му към 7 май има внесени над 12 законопроекта за изменение на Наказателния кодекс.

"Предполагам, че след това, не съм правил справка в деловодството, са внесени още предложения за изменение на Наказателния кодекс“, посочи Кирилов. Той призова юриста Крум Зарков, като член на Председателския съвет на това Народно събрание, да обсъди с другите парламентарни групи кой е моментът, в който народното представителство ще прецени, че е вземе за обсъждане на въпросните висящи повече от 12 законопроекта.

„Концепцията беше приета с много сериозна подкрепа с представителите на правната общност. Според мен тя следва максимално стриктно да се съобразява. Заедно с това трябва да си даваме сметка, че надали още в утрешния ден ще видим пряко и непосредствено изпълнението на всички препоръки", предупреди Кирилов. 

Правосъдният министър заяви, че е предприел всички мерки да създаде възможност експертите и привлечените специалисти да започнат работа по конкретните предложения за анализ, които са посочени в стратегията.

"Надявам се така в рамките на този мандат да могат да бъдат представени на вашето внимание. За този период въздържането или препускането по законопроектите зависи от съвместната воля на всички народни представители. Използвам възможността да отбележа, че наказателната политика не трябва да е въпрос само на една парламентарна група или на няколко, тя трябва да е проблем на всички парламентарни групи както управляващи, така и от опозицията", категоричен бе министър Данаил Кирилов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети