Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Евтим Милошев започна да чисти кадрите на Зарица Динкова

Политика

Министър Евтим Милошев започна да чисти кадрите на Зарица Динкова

Министър Евтим Милошев започна да чисти кадрите на Зарица Динкова - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър на туризма Евтим Милошев е уволнил вчера проф. Мариела Модева и Вероника Чанева – Гюрова. Това съобщиха за TravelNews служители на Министерството на туризма, а информацията беше потвърдена по-късно и от ведомството. Проф. Мариела Модева беше съветник на бившия министър на туризма Зарица Динкова, а Вероника Гюрова беше пиар и директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ и минаваше за най-близкия човек на Динкова във ведомството, пиша сайтът travelnews.bg.

Медиите трудно работеха с Гюрова, защото даваше избирателно информация на определени журналисти и като цяло водеше затворена политика. Тя пазеше Динкова да не й бъдат задавани неудобни въпроси, не си вдигаше телефона и дори си позволяваше да не отговаря на поставените въпроси за коментар или мнение. Като цяло липсваше прозрачност в работата на Министерството на туризма и в работата на политическия екип по времето на Зарица Динкова. Медиите бяха натискани през осигуряването на средства за реклама, каквито методи използваше преди години дългогодишният министър на туризма от ГЕРБ – Николина Ангелкова.

Евтим Милошев е прекъснал договора на проф. Мариела Модева, която беше съветник и част от политическия кабинет на Динкова. Самата Динкова не го е сторила, а по принцип при смяната на министри си отиват политическите кабинети - началник на кабинета, съветници и директор на "Връзки с обществеността". Професорът не можеше да бъде зам.-министър в последното редовно правителство, защото беше в конфликт на интереси със своя брат Иван Модев, който беше началник на кабинета на премиера акад. Николай Денков. Зам.-министрите се назначават от премиера и реално тя изпадаше в подчинено положение на брат си, което е тежък конфликт на интереси, обясниха юристи. Този конфликт сега реално отпада със смяната на властта, тъй като Иван Модев вече не е началник на кабинета на служебния премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети