Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Лъчезар Борисов: Готов съм да открием кабинет за бизнеса в министерството

Политика

Министър Лъчезар Борисов: Готов съм да открием кабинет за бизнеса в министерството

Министър Лъчезар Борисов: Готов съм да открием кабинет за бизнеса в министерството - Tribune.bg
Снимка:

„Диалогът с бизнеса за мен е много важен. Готов съм да открием кабинет за тях в министерството“. Това каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов пред БНТ. Мерките доказаха, че България се справя и от икономическа, и от здравна гледна точка много добре, смята министър Борисов.

Той призна, че има обективни теми, по които се дискутира активно с бизнеса. Интервенцията в момента реално е към милиард и половина, и още около половин милиард са в ход, обясни министърът относно финансовото подпомагане по икономическите мерки на държавата за справяне с пандемията.

„Има минимални забавяния, които са от обективна гледна точка, защото администрацията трябва да обработи хиляди заявления и хиляди банкови кодове. Към момента сме подпомогнали над 300 000 работни места, а общо фирмите са около 50 000 и това е един огромен обем на работа“, добави той.

„Средствата по мярката 60 на 40 са до края на септември. Мерките, които минават през ББР за безлихвени кредити за физически лица и компании с облекчени условия за кредитиране, ще работят до средата на годината, но считам, че имаме достатъчен ресурс и те да бъдат удължени до септември“, каза още Борисов.

В Бюджета за 2021 г. са заложени и още нови мерки. Очакваме задвижване по линия на износа и инвестициите, и се надяваме да реализираме икономически растеж от около 3-4% през 2021 г, прогнозира министърът на икономиката.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

? Какво стана с ревизията на онзи кредит от 75 млн. от Банката за развитие за колекторската фирма?! Явно съветската мутра Борисов и шайката ГЕРБ чакат хората да забравят...
27.01.2021 09:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети