Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Николова: Предвиждаме нови финансови мерки заради 3-седмичните ограничения

Политика

Министър Николова: Предвиждаме нови финансови мерки заради 3-седмичните ограничения

Снимка:

Изчисленията показват, че при пълен локдаун в зимния туризъм загубите ще възлизат на около 1 милиард лева

Държавата планира финансова помощ заради новите триседмични рестрикции, каза пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„Хората, които не могат да гледат своите деца, ще имат възможност да получат допълнителна подкрепа. Предвиждаме от понеделник да заработи нова икономическа мярка, която ще бъде над 170 млн. и касае малки и средни предприятия. Концентрирали сме се върху това да бъде процентно съотношение на оборота”, обясни тя.

Въведените рестрикции срещу разпространението на коронавируса тя определи като навременни. „Много е важна дисциплината на хората. Считам, че ако в рамките на три седмици се мобилизираме, ще можем да посрещнем празниците с любимите си хора”, каза Николова. 

Относно мерките в туристическия сектор и желанието на германския канцлер Ангела Меркел зимните курорти да бъдат затворени вицепремиерът увери, че българските курорти спазват всички противоепидемични мерки. „С моя заповед бяха издадени указания, които бяха заимствани от най-добрите ски курорти. Мерките се спазват безупречно, показаха проверки. Не считам, че някой от бранша би си позволил риск или грешка, които могат да ударят целия сектор”, подчерта министърът.

Изчисленията показват, че при пълен локдаун в зимния туризъм загубите ще възлизат на около 1 милиард лева. Отчитаме значителен спад на резервациите. Към настоящия момент той е около 40%. Отново ще разчитаме на вътрешния туризъм”, обяви Николова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още