Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Петкова заминава на работно посещение в САЩ

Политика

Министър Петкова заминава на работно посещение в САЩ

Министър Петкова заминава на работно посещение в САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Обсъждат въпроси от общ интерес за двете страни в областта на енергетиката

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети САЩ на 27-ми януари. В столицата Вашингтон министър Петкова ще проведе срещи с представители на Държавния департамент, Департамента по търговия, Департамента по енергетика и други. Предвижда се да бъдат обсъдени въпроси от общ интерес за двете страни в областта на енергетиката.

България и САЩ развиват стратегическо партньорство в областта на енергетиката. Приоритет за двете страни е гарантиране на енергийната сигурност чрез диверсификация на доставките на ресурси.

През последните месеци се активизира българо-американското енергийно сътрудничество. Рамката на това сътрудничество беше очертана след посещението на българския премиер Бойко Борисов при американския президент Доналд Тръмп в Белия дом в края на миналата година. САЩ се ангажираха да подпомогнат България с експерти в енергийната сфера, които вече посетиха страната ни, за да се запознаят на място с положението.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Продажниците от ГЕРБ По време на Османското владичество, българите са имали повече икономическа свобода, отколкото при тези продажни ци. Превърнаха България в колония от третия свят.Никакъв сувенирите, никакви права.Пълно подчинение на психопата Тръмп.
27.01.2020 08:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети