Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Тагарев не е освободил служителя с протоколния гаф за Йордановден

Политика

Министър Тагарев не е освободил служителя с протоколния гаф за Йордановден

Министър Тагарев не е освободил служителя с протоколния гаф за Йордановден - Tribune.bg
Снимка:

С Пеевски се "разбрали"

Министърът на отбраната Тодор Тагарев все още не е освободил експерта Кристел Чимширова, която подаде оставка заради гафа с непоканените за Богоявленския водосвет председатели на парламентарни групи. Това обяви самият той в "Тази сутрин" по БТВ. С председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който го призова "да бъде мъж и да поеме отговорност", вече били говорили и "се разбрали".

Тагарев все още не е разписал оставката на експерта, тъй като по думите на министъра редът е различен и първо искал да прегледа предишните протоколи и да се увери, че пропускът е на съответния експерт. По думите му "никога цялото Народно събрание не е било канено на подобни церемонии", но отново подчерта, че пропускът се дължи на техническа грешка и че няма политически мотиви.

"Имаме пропуск. Имало е случаи, в които председателите на политически партии са канени, но сега изглежда колегите са направили пропуски. Знаят ми телефона и винаги всеки може да ми се обади за покана", обясни Тагарев, като посочи, че се събрали много близки събития, за които са пращани редица покани - като 20 г. от Кербала, 80 г. от подвига на капитан Димитър Списаревски, Коледните празници и др.

"Капацитетът на колегите се е оказал недостатъчен. Моята грешка е, че не съм осигурил достатъчен капацитет. Не съм разписал заявлението за напускането, искам първо да сравня списъците и от предишни години, за да видя дали е неин пропуск".

След гафа с поканите е говорил с Делян Пеевски. По думите му преди да замине за САЩ получил писмо от председателя на НС, на което отговорил писмено. Попитан дали се е извинил на Пеевски за това, че не е бил поканен на Богоявленския водосвет, военният министър не отговори конкретно:

"Не знам какво да ви кажа. Ако има за нещо да се извинявам, това е технически пропуск от служители на министерство на отбраната. Не е политика, насочена към някого".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети