Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Тагарев се отчита за свършеното през мандата

Политика

Министър Тагарев се отчита за свършеното през мандата

Министър Тагарев се отчита за свършеното през мандата - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев ще  отчете работата си по време на своя мандат.

Нито една от парламентарните групи няма положителна оценка за работата на министъра на отбраната в последните месеци. Дори и партии като ПП-ДБ имат критика към скоростта, с която се помага на Украйна. Критиките на ДПС и ГЕРБ-СДС се открояват с исканията за оставки. Основно заради решена от парламента, но недоставена помощ за Украйна. Няма информация да ли в предстоящите преговори между партиите, преди очакваното връчване на мандат от президента, оставката на Тагарев се поставя като условие за постигане на договореност.

В сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надежда обещаните зимни ръкавици ще бъдат "изпратени до август" в Украйна. Последният коментар за оставка Тагарев направи преди ротацията. Той обясни, че оставка ще подаде заедно с кабинета "Денков".

И отново припомни, че страната ни е осигурила на Украйна повече от 7000 тона материални средства. 140 машини пътуват натам, припомни Тагарев. Многократно министърът е уверявал, че оказването на помощ на Украйна "остава безспорен приоритет".

Но Тагарев поиска и подкрепата на депутатите, за да може финансовите компенсации от помощта да осигурят "един млрд. лв. над гласувания бюджет, които ще реинвестираме за ускорено превъоръжаване на армията".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети