Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Вътев готов да се срещне със земеделците и в 2 часа през нощта

Политика

Министър Вътев готов да се срещне със земеделците и в 2 часа през нощта

Министър Вътев готов да се срещне със земеделците и в 2 часа през нощта - Tribune.bg
Снимка:

Министърът Кирил Вътев заяви, че очаква протестиращите земеделци, когато те решат. „Не съм ги поканил писмено. Не съм казал час и дата. Когато решат. Ако кажат довечера в 2 часа през нощта – отваряме минитерството и се срещаме“, заяви готосност той пред бТВ.

Той заяви, че ако не сме вдигнали забраната за внос на зърно от Украйна сме щели да бъдем глобени от ЕК.

„Аз отстоявах позицията на България, заедно с петорката европейски държави, но в края на краищата има политически решения на по-високи ниво. Аз съм част от един колективен орган – Министерски съвет“, обясни той.

Вътев поясни, че през цялото време и до последно е защитавал родните производители. Той посочи, че „Румъния също е излязла от претенциите за продължаване на забраната“, но има обективни причини за това. И допълни ,че между премиерите на Българи и Украйна има сериозна договорка за ограничаване на вноса.

„Ето, днес например няма нито един камион със зърно, които да е влязъл на наша територия. Има договорка, че докато не се отработят механизмите за лицензионни режими на определени продукти с определени количества, от Украйна да не влиза нищо“, категоричен е той. 

Министърът също така потвърди думите на премиера Николай Денков, че през годините зърнопроизводителите са получавали най-големи по размер субсидии, което според него е нередно.

„В момента най-добре ще ми бъде да си подам оставката, но това означава да избягам от отговорност“, обясни той, 

Вътев каза в прав текст, че този кабинет работи без почивен ден и че не бил от опитни политици, но не било недостатък, защото всички били почтени. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети