Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екоминистърът се зарече да има по-адекватни санкции при замърсяване на морето

Политика

Екоминистърът се зарече да има по-адекватни санкции при замърсяване на морето

Екоминистърът се зарече да има по-адекватни санкции при замърсяване на морето - Tribune.bg
Снимка:

„През последните два месеца обиколих Черноморието от Дуранкулак до Синеморец два пъти. Не просто го пропътувах, а минах през всеки плаж. Във всеки един момент, в който имах възможност, влизах вътре. Черноморието винаги ми се е струвало чудесно. Обичам да плувам“. Това заяви пред бТВ министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Той обясни, че проверки на водата се правят постоянно - „Проверяваме замърсявания, свързани с околната среда. В повечето случаи са добри пробите. При неконтролируемо изливане на отходни води се налагат санкции. Поел съм ангажимент не просто за по-високи, а за по-адекватни санкции, които да отговарят до голяма степен на съответното нарушение“, посочи той.

Тази седмица екоинспекцията във Варна е наложила три санкции на хотели, които замърсяват Черно море. Те са между 2 и 10 хиляди лева, но министърът посочи, че глобите са неадекватно ниски глоби и в момента екоминистерството разработва план не само за тяхното повишаване, а и да са малко по-адекватни на реалността.

„По принцип от началото на войната МОСВ проверява морската вода по-често и то не само актуалното състояние на чистотата, а чрез специални модели и дали е имало някаква замърсявания назад във времето“, увери Попов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети