Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министърът на отбраната: Българската армия не е ощетена с оръжията, които даваме на Украйна

Политика

Министърът на отбраната: Българската армия не е ощетена с оръжията, които даваме на Украйна

Министърът на отбраната: Българската армия не е ощетена с оръжията, които даваме на Украйна - Tribune.bg
БГНЕС

Каквото и оръжие да предоставим, не сме ощетили българската армия, не сме компрометирали способностите ѝ, посочи в предаването „120 минути“ по bTV служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

„Първо трябва да бъде осигурена българската армия, осигурили сме мирновременните формирования, военновременните формирования, предвидили сме попълване на загуби, резервни части и чак тогава това, което остава, сме го коментирали с украинската страна“, обясни министърът на отбраната.

Според него това, което изпращаме, е в топ 3 на Украйна като искано от нас въоръжение. Той уточни, че зенитно ракетни системи, както и самолети МиГ -29 и Су – 25 не изпращаме. Всичко е съгласувано с колегите от украинска страна, мисля че колегите от Украйна ще останат доволни, добави той. Димитър Стоянов уточни, че оръжията, които изпращаме, са за сухопътни войски основно.

„Министерството на отбраната си свърши работата навреме в съответствие с решението на Народното събрание", каза още министърът на отбраната Димитър Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети