Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министърът на отбраната: Към момента у нас не се ремонтира украинска военна техника

Политика

Министърът на отбраната: Към момента у нас не се ремонтира украинска военна техника

Министърът на отбраната: Към момента у нас не се ремонтира украинска военна техника - Tribune.bg
Снимка:

На територията на Република България към момента не се ремонтира украинска военна техника, обяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. Той напомни, че имаме рамково споразумение с Украйна, което на практика представлява споразумение за намерение за ремонт.

„Винаги има нужда от повече и повече финанси. Моето настояване към служебното правителство е за отбрана да бъдат отделени 2%. Това е моята цел, надявам се да я постигна. Тази цел ще бъде в името на модернизацията на българската армия, така че нашите военнослужещи да не усеща огромната технолигична пропаст, която има между нас и нашите съюзници”, каза той. 

Стоянов увери, че се изследват всички възможности, включително с Полша за ремонт на авиационни двигатели за МиГ-29.

„Влезли сме във връзка и с израелски фирми, и с посолства на страни, който транспортират МиГ-29. Ще имам скоро среща с министъра на отбраната на Полша, надявам се да успеем”.

Служебният министър на отбраната добави, че се работи и по друг вариант - временна платформа, която да замести МиГ-29. „Платформата може да е на F-16, Мираж 2000 или Грипен като се проучват абсолютно всички възможности, които съюзниците ни могат да осигурят”, допълни Стоянов.

Служебният министър на отбраната коментира и издадената от него заповед, с която се забранява употребата на алкохол и наркотици в Българската армия.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети