Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министърът на отбраната: Всичко, което даваме на Украйна е с решение на НС

Политика

Министърът на отбраната: Всичко, което даваме на Украйна е с решение на НС

Министърът на отбраната: Всичко, което даваме на Украйна е с решение на НС - Tribune.bg
Снимка:

"Всичко, което даваме досега на Украйна е на база действащи решения на НС. Даваме само от излишното имущество на българските въоръжени сили на Украйна", заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пред БНТ.

"Имаме излишни свръхзапаси, които предоставяме на Украйна. Всички пакети които правителството е гласувало са заминали. Ние помагаме на една жертва на агресията. Това го правят всички стани. Нашата помощ се използва на територията на бойните действия. Всичко, което се дава на Украйна е декларирано", подчерта той.

Той подчерта, че нашата помощ по никакъв начин не е намеса на България в тази война. Тя е международно правно оправдана. Ние помагаме на една жертва на агресията. Това го правят всички страни, съгласно ООН, хартата на ООН и международните закони, допълни той.

Атанас Запрянов коментира и вдигането на заплатите на военнослужещите с 30% през 2025 г.

"Това увеличение е достатъчно на първа стъпка. Тази мярка е навременна, даже закъсняла. Една от причините, която ни пречи да вземем хора в армията са наемите, които те плащат в постъпване в гарнизоните. "Мисля, че капиталовите проекти за организация ще се извършват по график", уточни министърът на отбраната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети