Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министърът на спорта осъжда вандализма, но няма да подава оставка

Политика

Министърът на спорта осъжда вандализма, но няма да подава оставка

Министърът на спорта осъжда вандализма, но няма да подава оставка - Tribune.bg

Министърът на спорта няма да подава оставка, каквато му бе поискана по-рано от политически лидери. В позиция до медиите от повереното му министерство осъдиха всяка форма на вандализъм и насилие във връзка с вчерашните прояви в центъра на София.

Министерството на младежта и спорта категорично осъжда всяка форма на вандализъм, насилие и агресия, до които се стигна вчера в самия център на София. ММС се противопоставя и на превишаването на права, делегирани на представители на органите на реда, чиято основна мисия е защита на сигурността на гражданите и спазването на демократичните права.

Правото на мирен протест е висша ценност на демократичните общества. Но когато границата на цивилизования протест отстъпи място на насилието, се навлиза в полето на антиобществените прояви. А те не кореспондират с основните функции на спорта, обединяващ всички нации по света под мотото за мир и разбирателство.

От първия ден на встъпването в длъжност екипът на министър Димитър Илиев се ръководи единствено и само от интереса на българския спорт. Във фокуса на всяко действие на екипа е осигуряването на най-добрите условия за нашите спортисти, треньори и всички, които обичат спорта. Добрият диалог и сътрудничество със спортните федерации доказват, че системата на спорта функционира нормално, напълно осигурена е финансово и организационно и се надяваме на все повече високи спортни постижения.

Екипът на министър Илиев ще продължи да работи в този дух активно, категорично и отговорно само и единствено в името на спорта, се казва в позицията на Димитър Илиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети