Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министърът на туризма: Около 4000 души са засегнати от бедствието по Южното Черноморие

Политика

Министърът на туризма: Около 4000 души са засегнати от бедствието по Южното Черноморие

Министърът на туризма: Около 4000 души са засегнати от бедствието по Южното Черноморие - Tribune.bg
Снимка:

Сериозни са щетите на „Нестинарка“, има и проблем с извозването на туристи

Около 4000 души общо са засегнати от бедствието по цялото Южно Черноморие, заяви министърът на туризма Зарица Динкова след среща с хотелиери, пострадали от потопа. 

Има проблем с извозването на туристи, тъй като поради необходимостта за обследване на пътищата, е опасно да се тръгва с автобуси. С туроператорите ще обсъдим решение. Тепърва ще се види какви са щетите. Сериозни са пораженията на  „Нестинарка“. Евакуирани са били деца близо до плажа, каза Динкова. 

"Искам да благодаря на хората, които реагираха изключително бързо и са създали организация. Разговарях с туристите, които са благодарни на управата на хотелите. Вчера мои близки искаха да се върнат в хотел на Лозенец, но ги призовах да не го правят. Всички туристи са евакуирани и настанени на безопасни места, осигурени са им храна и вода", обясни тя.

По думите ѝ трябва да се работи върху превенцията. "Да започнем да планираме навреме и да се решават проблемите. Като протокол за изпълнение хотелиерите и държавата са реагирали адекватно. Проверих, хотелиерите имат застраховки, които вероятно ще покрият щетите, в зависимост от вида им", смята Динкова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети