Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министерски съвет ще обсъди отмяна на решения и актове на служебния кабинет

Политика

Министерски съвет ще обсъди отмяна на решения и актове на служебния кабинет

Министерски съвет ще обсъди отмяна на решения и актове на служебния кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Министерският съвет ще разгледа на редовното си заседание като първа точка от дневния си ред Проект на решение за предложение до президента на Р България за издаване на указ за назначаване на военнослужещ за временно изпълняващ задълженията на вакантна длъжност, изискваща висше офицерско звание, внесен от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Като втора точка в дневния ред е заложен Проект на решение за отменяне на решения на МС и за оттегляне на актове на МС, внесени за разглеждане в Народното събрание, с вносител министърът на отбраната Тодор Тагарев.

МС ще се запознае и с Проект на решение за одобряване участието на Р България в разширеното частично споразумение на Съвета на Европа за регистър на щетите, причинени от Руската федерация срещу Украйна, внесен от заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел.

Проект на решение за одобряване на Проект на споразумение за многогодишна подкрепа за изпълнение на Плана за оценка на Програма „Образование" 2021 – 2028 г. между Министерството на образованието и науката на Р България, Изпълнителна агенция „Програма да образование" и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, внесен от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, е четвърта точка от дневния ред.

МС следва да разгледа и Доклад за одобряване на резултатите от участието на Р България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по образование, младеж, култура и спорт, проведено на 15 и 16 май 2023 г. в Брюксел, внесен от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, както и Доклад за одобряване на резултатите от участието на Р България в заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), проведено на 16 май 2023 г. в Брюксел, внесен от министъра на финансите Асен Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети