Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Днес изваждаме от обхвата на тол системата 115 км от София и 40 км от Варна

Политика

Борисов: Днес изваждаме от обхвата на тол системата 115 км от София и 40 км от Варна

Борисов: Днес изваждаме от обхвата на тол системата 115 км от София и 40 км от Варна - Tribune.bg
Снимка:

Не си спомням една реформа на БСП за 100 години управление, каза премиерът

Министерският съвет изважда до час от обхвата на тол системата 115 км от Столична община и 40 км от Варна, разясни на изслушване в парламента министър-председателят Бойко Борисов. По повод обвиненията на опозицията от ляво, че „хаос, напрежение и протести“ съпътстват въвеждането на тол системата, той бе лаконичен.

„Що се касае до тол системата, в България се въвеждат трудно нещата. Не си спомням една реформа на БСП за 100 години управление. Ако е лесно, да сте го въвели. Лесно е да се строят двулентови пътища. Автомагистралите - „Хемус“, „Европа“ и „Струма“ се строят усилено. С превозвачите нямам тема“, бе категоричен премиерът.

Той посочи, че на длъжностните лица, които са заети с въвеждането на системата и не са се справили, ще им се потърси отговорност.

Борисов отрече внушението на лидерката на БСП Корнелия Нинова, че унищожава основите на правовата държава. По повод констатация от трибуната на социалиста Георги Свиленски, че миг преди да се въведе тол системата, правителството я отменя за трети път, премиерът припомни: „Нито едно нещо, което сме обещали, не сме си го неизпълнили. Което дойде в този момент, сме го решили“.

Министър-председателят подчерта, че тол системата е модерна, а европейската практика е такава.

„Искаме ми се и в България да стане от първия път, но не си спомням нещо да е станало така. Със съвместни усилия в този период от 1 месец - ще го свършим“, обеща от парламентарната трибуна премиерът Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети