Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министерства плащат стотици хиляди на НПО, ползващо името на Радев (СНИМКИ)

Политика

Министерства плащат стотици хиляди на НПО, ползващо името на Радев (СНИМКИ)

Министерства плащат стотици хиляди на НПО, ползващо името на Радев (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Министерства и държавни дружества са притискани да плащат стотици хиляди на НПО с аргумента, че се подкрепя от президента Румен Радев.

Повод за събирането на средства е инициатива на Фондация „Наследство в бъдещето“ за издигането на най-високото знаме в ЕС на Република България на връх Рожен.

Общата сума, която трябва да се събере за изграждането, транспорта и монтирането на пилона с българското знаме е 489 000 долара.

Министерства и държавни дружества се гънат как да отделят неприлично големите суми, за да могат да се отчетат за инициативата, която според презентацията на НПО-то, е под патронажа на държавния глава.

Всички държавни дружества са получили писма с молба за финансова подкрепа, а хора от президентството се обаждат, за да подчертаят, че е важно да се плати.

По проект пилонът е трябвало да бъде готов на първи юни, но явно след като не се е случил планът да се съберат пари от граждани, организаторите са предприели действия да си набавят финансирането чрез държавни дружества и чрез министерства.  

НПО-то е известно с организацията на традиционния събор в Рожен. С годините обаче се появиха много критики, че най-прочутия етнофестивал в България се превръща в комерсиален кич. Възмущение будеха високите цени на храните и напитките, тонове боклуци, зловонни химически тоалетни и слаба организация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети