Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министрите на БСП напуснаха заседанието на кабинета - отказаха да говорят за покупката на нови F-16

Политика

Министрите на БСП напуснаха заседанието на кабинета - отказаха да говорят за покупката на нови F-16

Министрите на БСП напуснаха заседанието на кабинета - отказаха да говорят за покупката на нови F-16 - Tribune.bg
Снимка:

Тя определи обсъждането на тази тема в момента като „абсолютно недопустимо”

Министрите от БСП са напуснали заседанието на Министерския съвет, обяви на брифинг в МС вицепремиерът в оставка и лидер на левицата Корнелия Нинова. Решението е било продиктувано от разговор за инвестицията на страната ни в закупуването на нови осем американски изтребителя.

„Този разговор и тези решения сега са вредни за България. Намираме се в няколко кризи. Липсва визия какво ще се случи в следващите няколко месеца. Смятаме, че в момента да се обсъжда под каквато и да е форма нов инвестиоционен разход в какъвто и да е размер за нови 8 F-16 е недопустимо. Затова напуснахме заседанието на Министерския съвет и няма да участваме повече в него", заяви Нинова.

Тя подчерта, че парламентът е решил за едни бойни самолети, а днес се говори за нови осем.

„Не желаем да участваме в тази дискусия. Смятаме, че страната и народа ни се нуждае от тези пари, за да преживее зимата. Най-малко смятаме, че трябва да се прави този инвестиционен разход за оръжия”, обясни тя.

Малко по-късно от страницата на Министерския съвет беше премахнат брифинга на Нинова. Затова пък тя реши да публикува позицията на личната си страница във Фейсбук 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети