Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министрите заседават онлайн заради служители с COVID-19

Политика

Министрите заседават онлайн заради служители с COVID-19

Министрите заседават онлайн заради служители с COVID-19 - Tribune.bg

Заради двама служители, при които беше потвърдена положителна проба за коронавирусна инфекция, традиционното заседание на Министерския съвет в сряда ще се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Още във вторник сградата на Министерския съвет беше затворена за пълна дезинфекция, контактните на болните служители – тествани, а останала администрация започна да работи дистанционно.

Дневният ред на министрите включва 24 точки.

На заседанието си министрите ще приемат доклад за равнопоставеността на жените и мъжете в България за минатала година, ще приемат и отчет за изпълнение на националния план за енергийна ефективност за миналата година, както и списък със задължени лица по него. За награждаване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен ще бъде предложен Лозан Лозанов, като предложението за това е на министъра на културата Боил Банов.

По предложение на вицепремиера Красимир Каракачанов ще бъде дадено съгласие за продажба на имоти частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната.

За възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници ще бъдат отпуснати допълнителни средства по бюджетите на някои общини, а правилникът за прилагане на Закона за въоръжените сили ще бъде променен.

На заседанието си министрите ще одобрят и концесионер на морски плаж „Иканталъка 2”, в община Каварна, област Добрич.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети