Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мира Радева: Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП

Политика

Мира Радева: Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП

Мира Радева: Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Ясна политическа битка „на кръв“, която подготвя битката на предстоящите догодина избори – такава е характеристиката на сблъсъка президент-премиер според социолога Мира Радева.

Прекият избор на Румен Радев му дава невероятна сила и авторитет и посланието, което излъчва от изявлението за свалянето на доверието към кабинета показва влизане в политика. Това е точката, от която стартира един на моменти обиден и махленски тон между институциите.

Смущаващо е, че един президент толкова отрано започва такава силна атака. Той от първия момент е опонент на Бойко Борисов, но се мина граница и никой не печели от това.

Ясно е, че БСП много трудно разширява влиянието си сред многото симпатизанти на ГЕРБ, казва социологът пред БНР. Тези, които искаха да ограничат властта на ГЕРБ избраха Румен Радев, но те не са само симпатизантите на левицата.

С последните си действия президентът си изгради огньове в собствения двор, отвори много фронта, а в същото време даде реабилитация на ГЕРБ, вместо да налее вода в мелницата на БСП.

Получи се дисбаланс между функциите на президентската институция, която трябва да обединява и практиката точно тя да сее напрежение. Вместо това правителството, което е „за отстрел“ заради купищата гафове, които прави, влезе в ролята на помирител.

Скандалът между институциите втвърдява електоратите на ГЕРБ и на БСП, но не помага на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети