Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мира Радева: Резултатът от евровота е лична победа на Борисов

Политика

Мира Радева: Резултатът от евровота е лична победа на Борисов

Мира Радева: Резултатът от евровота е лична победа на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Той пoиска прошка - никой друг български политик не го е правил

Резултатът на ГЕРБ на евроизборите е лична победа на Бойко Борисов. Това заяви социологът Мира Радева пред bTV и посочи, че политическата промяна, която хората са очаквали, дойде пак от премиера. Тя обясни, че министър-председателят е успял да излезе пред обществото и да се извини.

„Той излезе пред обществото и каза: "Простете ми, съжалявам!", никой друг български политик не го е правил така автентично. Хората заложиха на това, че той ще направи политическата промяна и той я направи“, каза Радева.

Коментира и че  Бойко Борисов е показал, че той и Цветан Цветанов не са двете лица на една и съща монета.

„Той показа, че може да се еманципира от Цветанов. Нещо, което изглеждаше абсолютно невъзможно години наред”, допълни тя.

„През последните 20 години става все по-трудно БСП да победи на избори, защото обществото има ясно изразена дясноцентристка ориентация. Новите поколения имат проевропейска ориентация“, заяви Радева. Според нея социолозите, които са давали предимство на БСП, трябва да си прегледат извадките.

„Не можем да отречем и сгрешената концепция на Корнелия Нинова. Изборите са конкретен отговор на конкретно зададен въпрос. Нинова и екипът ѝ също прие някаква желана ситуация за действителна, изборите бяха за европарламент. Добре известно е, че тогава твърдите ядра гласуват в по-висока степен. Тя очакваше не да привлече периферията, а да мобилизира  твърдия електорат, което се оказа много лоша прогноза“, обясни социологът.

.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати