Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мирчев: Докато „Възраждане“ плюят в НС, Радев защитава кремълския интерес да няма правителство

Политика

Мирчев: Докато „Възраждане“ плюят в НС, Радев защитава кремълския интерес да няма правителство

Мирчев: Докато Възраждане плюят в НС, Радев защитава кремълския интерес да няма правителство - Tribune.bg
Снимка:

Докато ''Възраждане'' буквално плюят в НС, Радев защитава кремълския интерес да няма правителство, попита народният представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в публикация в профила си в социалната мрежа.

По-рано в парламента се разиграха грозни сцени на физически сблъсъци, след като Явор Божанков намекна, че Костадин Костадинов и Цончо Ганев от "Възраждане" са "меки китки". 

Впоследствие президентът Радев написа силно критичен коментар относно изтеклия запис от националното събрание на "Продължаваме промяната", като в края му отбелязва, че не очаква "целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение".

Ето как реагира на публикацията на държавния глава Ивайло Мирчев:

"Какво прави президентът, когато “Възраждане” плюят на парламентарната република - буквално и преносно? Къса ризи за “пълзящата диктатура” на евроатлантическите партии. Искал правителството да почива на ясни демократични принципи. Колко ясни? Като ритник в корема в парламентарна зала? И колко демократични? Колкото заплахите за държавен преврат, отправени днес от Костя Копейкин?
Ако има нещо, което е инстински срамно, това е фасадният псевдо-президентски морал, зад който прозира със страшна сила кремълският интерес. А кремълският интерес е ясен - да нямаме редовно правителство. Точно толкова просто е. Точно толкова прозрачно. Точно толкова “възрожденско”. Президент на България или защитник на “Възраждане”? Сами преценете."


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети