Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мирчев: Стоянов не може да продължи да оглавява МВР, не потвърди, че „Нотариуса“ е бил секретен сътрудник към III РПУ

Политика

Мирчев: Стоянов не може да продължи да оглавява МВР, не потвърди, че „Нотариуса“ е бил секретен сътрудник към III РПУ

Мирчев: Стоянов не може да продължи да оглавява МВР, не потвърди, че Нотариуса е бил секретен сътрудник към III РПУ - Tribune.bg
Снимка:

„Вече всички разбраха, че „Нотариуса“ е бил секретен сътрудник към III РПУ в МВР. Само МВР министърът свенливо отказва да потвърди това. Днес на закрито заседание в парламента министър Стоянов спести истината на депутатите, позовавайки се на „държавна тайна“. Наивният министерски подход ме върна към 80-те години, когато като деца се шегувахме с нещо, че е „държавна тайна“. Но днес това не е забавно, защото става дума за механизмите, по които се управлява страната“.

Това пише в профила си във Фейсбук депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

„Шокиращо министърът крие от обществото това, което е длъжен след решение на НС да сподели като информация. Въпросът е: Защо Стоянов не иска да потвърди, че МВР е обслужвало „Нотариуса“, като в това са били замесени висши полицаи и магистрати. Причината: на върха на пирамидата от зависимости и влияние в съдебната система стои един политик - Делян Пеевски. Същият пряко управлява и вътрешния министър“, твърди политикът.

Според Мирчев, Калин Стоянов не може да продължи да оглавява МВР.

„Не може да е част от служебното правителство. Но ако това се случи може да се очаква само едно - масова търговия с вот и подкрепа от МВР на дилърите на гласове. А най-силен в тези операции винаги е бил Пеевски. Президентът Радев пък може да се окаже ортак на санкционирания по Магнитски в най-мощната изборна манипулация“, твърди депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети