Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП засега не дават да се гласува вота: Ще чакат депутатите трезво да помислят

Политика

ПП засега не дават да се гласува вота: Ще чакат депутатите трезво да помислят

ПП засега не дават да се гласува вота: Ще чакат депутатите трезво да помислят - Tribune.bg
Снимка:

Мирослав Иванов: Другата седмица ще бъде избран председател на парламента

Още следващата седмица, вероятно в сряда, 22 юни, Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната“ ще внесе в парламента предложение за избор на председател на Народното събрание.

В момента Мирослав Иванов временно заема позицията на председател на Народното събрание, след като вчера беше гласувана оставката на Никола Минчев.

„Няма да се възползвам от правото си 14 дни да заемам временно поста на председателя на Народното събрание“, коментира Иванов в кулоарите на парламента.

Той обясни, че от ПП все още нямат номинация за председател на НС.

По отношение на възникналото напрежение в пленарна зала в началото на заседанието на парламента днес, при което Хамид Хамид от ДПС избута Настимир Ананиев  от ПП той бе категоричен:

„Към момента директното налагане на наказание може би не е най-добрият подход, защото може да провокира ответна реакция и да се стигне до нови такива проблемни ситуации. Ще се опитам с диалог, с добра дума да успокоя страстите, защото в крайна сметка най-важното е Народното събрание да продължи своята работа“.

Той не вижда необходимост от извънредно заседание в неделя във връзка с вота на недоверие.

„Действително политическите страсти са много нажежени. Те отекват много шумно и в българското общество. Виждате, вчера имаше и протест. И аз не искам да нагнетявам допълнително напрежение. Искам ситуацията малко да се поуспокои. Парламентарните групи да могат трезво да помислят какво следва оттук нататък като поведение, като отношение, защото предстоящият вот на недоверие е изключително важен, тъй като той ще предопредели бъдещето на страната за следващите няколко месеца и години. Знаем, ако има нови избори, това може да попречи за приемане на законодателство по отношение Плана за възстановяване и устойчивост, да не бъдат усвоени парите по него, което няма да е в интерес на страната“, заяви още Мирослав Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети