Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мирослав Найденов за лабораторията на „Капитан Андреево“: Фирмата е работила изрядно при 7 министри, сега се ползва за политическа битка

Политика

Мирослав Найденов за лабораторията на „Капитан Андреево“: Фирмата е работила изрядно при 7 министри, сега се ползва за политическа битка

Мирослав Найденов за лабораторията на Капитан Андреево: Фирмата е работила изрядно при 7 министри, сега се ползва за политическа битка - Tribune.bg
Снимка:

„Фирмата на „Капитан Андреево“ е избрана с конкурс от БАБХ, не съм участвал в това нещо. Лабораторията е работила при 7 министри 10 години, при различни правителства изрядно и сега скандалът се ползва в политическа битка“, заяви бившият министър на земеделието Мирослав Найденов пред БТВ.

Конфликтът между държавата и фирмата с лабораторията стигна до изслушвания в парламента, а депутати свързаха бизнеса там с криминалната фигура с прякор Таки.  Найденов припомни думи на вътрешния министър Бойко Рашков, който категорично заяви, че няма данни фирмата да има връзка с Таки.

„Спекулация номер едно е, че виждате ли държавата си е върнала контрола. Държавата никога не е губила контрола на „Капитан Андреево“. Частна фирма частна лаборатория оперира там и тя е в ролята си дори когато влиза тир, той се проверява от гранична полиция. След това се проверява от митница, включително минава на газ анализатор, рентгените, след което отиват за евентуално фитосанитарен или ветеринарен контрол на определена рампа, където забележете не някаква частна фирма, а инспектор от агенцията по храните заедно със митничар разпломбира тира. Инспекторът посочва какво да бъде свалено за проба, взема пробата лично той. След което се дава за изследване в частна лаборатория. Тоест лабораторията изследва само резултатите", обясни Найденов.  

Той добави, че опашки и в момента има в Турция, а тировете чакат на буферни паркинги и разказа, че преди години именно оттам идва оплакването.  

Найденов заяви, че лаборатория е имало, но в София и това е забавяло нещата още повече. Бившият земеделски министър подчерта, че именно изискване на ЕС е частна фирма да извършва контрола за проверка на пестициди и така е в целия Европейски съюз.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати