Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мирослав Петров: За последните 4 години Плевен няма подписан нито един нов европроект

Политика

Мирослав Петров: За последните 4 години Плевен няма подписан нито един нов европроект

Снимка:

Нерешените проблеми на хората в Плевен са знак за слабо общинско ръководство и администрация, заяви кандидатът за кмет

В миналото Плевен беше голям индустриален град с развита инфраструктура. Днес тази база е изоставена. В настоящия кметски мандат Плевен няма подписан нито един европроект. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров.

Той обясни, че има амбициозна програма за развитието на Плевен и водещ приоритет в нея е изграждането на индустриална зона. „Добра инфраструктура, добра среда, общинска и национална пътна мрежа в добро състояние - означава повече инвестиции в Плевен”, обясни Петров. По думите му слабата общинска администрация и недалновидното ръководство на общината са причината за ниския процент усвояване на европейски средства на глава от населението.

В неформална среща с живеещите на ул. „Чаталджа” 11 в Плевен Мирослав Петров и кандидатите за общински съветници Мартин Митев, Христослав Михайлов, Румен Мотовски, Йордан Грижов, Пламен Бешков и др. изслушаха проблемите на хората и предложиха ефективни решения по всеки един от тях.

Огромното недоволство на квартала е предизвикано от неподдържаната детска площадка и непрекъснатите вандалски набези по съоръженията, монтирани на нея. „Само ние и децата чистим, люлките до този момент поправят единствено и само татковците, пързалката е ръждясала, а пясък от 6 г. не е слаган в пясъчника”, споделиха недоволните родители. Наред с това те се оплакаха, че са подложени на непрекъснат тормоз от настанените хора в общински жилища.

Петров посочи конкретни решения на поставените проблеми. Той акцентира върху необходимостта от изграждане на видеонаблюдение с висока резолюция, работещ колцентър, базиран в полицията, който да анализира събраната информация, възможността на общината да сътрудничи с частни охранителни фирми и мобилни екипи, които да обикалят района извън обходите от страна на полицията. „95% от жалбите на хората, които идваха в приемния ми ден като областен управител, касаеха общинска компетенция. Очевидно обаче помощ от Общината тези наши съграждани не намираха и затова се обръщаха към областния управител”, разказа Петров.

„Проблемите могат да бъдат обективни и субективни. Субективните проблеми са от самата администрация, че няма желание да ги реши, обективните - са липсата на пари, а те могат да дойдат от общински и европейски проекти. Ако няма такива приходи, значи имаме слаба администрация. Проблемите са навсякъде едни и същи и тук, и на съседната улица. Вече защо не е направен анализ нямам отговор. Нашите общински съветници са достатъчно активни и в непрекъснат контакт с гражданите, така че проблемите ви винаги ще бъдат чути и от кмета, ако ми гласувате доверие, и от общинските съветници от ГЕРБ”, ангажира се кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив