Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митева: Съществува процедура, по която главният прокурор може да бъде поканен за изслушване в НС

Политика

Митева: Съществува процедура, по която главният прокурор може да бъде поканен за изслушване в НС

Митева: Съществува процедура, по която главният прокурор може да бъде поканен за изслушване в НС - Tribune.bg
Снимка:

Всяка от трите власти трябва да си знае правомощията

„Разделението на властите няма общо, има питания по конкретни дела и конкретни факти.“, така председателят на Народното събрание Ива Митева коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, че викането му парламента е нарушение на конституцията.

Ива Митева поясни, че съществува процедура, по която главният прокурор може да бъде поканен за изслушване в комисията по правни въпроси. Тя изрази увереност, че в сряда най-накрая ще бъдат сформирани и парламентарните комисии.

„ Надявам се отсрочката да бъде до сряда. Имаме готовност за комисиите. Утре ще се съберем на председателски съвет. Обмисляме и дата за президентските избори, надявам се и този въпрос да бъде обсъден, за да имаме време да спазим сроковете. По Конституция Народното събрание насрочва датата на изборите за президент и вицепрезидент. Всеки трябва да спазва правомощията си. Чухме президента миналата седмица да поставя условия. Смятам, че съм била винаги коректна в отношенията си и в спазването на Конституцията и законите. Смятам, че всеки трябва да знае правомощията си по Конституция. Видяхте и миналата седмица в петък му се скарах на министър Петков да не дава насоки и да не се меси по отношение на законодателната дейност. Бюджетът е внесен в Народното събрание имаме готовност и за комисия по бюджети се надявам да се сформира в сряда. “, допълни тя.

Председателят на народното събрание обяви, че заседанията на комисиите ще бъдат он-лайн., и заяви, че се надява да започне да се гледа бюджета.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети