Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митева за 46-ото НС: Разочарова ме нивото, на което паднахме

Политика

Митева за 46-ото НС: Разочарова ме нивото, на което паднахме

Митева за 46-ото НС: Разочарова ме нивото, на което паднахме - Tribune.bg
Снимка:

Хората ме харесват, може би съм силен мажоритарен избор, каза председателят на парламента

„Най-много ме разочарова тонът и отношението между колегите накрая. Разочарова ме нивото, на което паднахме. Обвиненията ежедневно не са полезни за обществото“. Това заяви председателят на НС Ива Митева пред бТВ, която коментира работата на 46-ия парламент.

„Хората ме харесват, може би съм силен мажоритарен избор. Хората виждат в ИТН партия на промяната“, добави още Митева. Парламентарната ни група е много единна, много се подкрепяме, посочи още тя.

Митева заяви още, че президентът няма да бъде в нарушение на Изборния кодекс, ако издаде указ за разпускане на НС в следващите два дни, както и че Конституцията също казва, че изборите трябва да бъдат проведени до 2 месеца след това, така че според нея няма никакво противоречие, каквито твърдения направиха конституционалисти.

Помолена да обясни защо не е свикала извънредно заседание на парламента, тя каза, че в конституцията са посочени субектите, които могат да поискат заседание на НС.

„В правилника е уредена процедурата. Има 7 дни, в които председателят е длъжен да свика извънредно заседание, когато има такова то не се гласува. Започва се директно с точката. Не го свиках, защото НС е постоянно действащ орган. Член 78 от конституцията е извънреден способ. Един постоянно действащ парламент, който има редовна сесия и няма нищо извънредно, нямаше доклад и на водещата комисия, затова и не свиках извънредно заседание на парламента”, заяви Митева.

„Аз също мога да бъда един от инициаторите за свикването на извънредно заседание. Ако колегите бяха посочили в дневния ред освен тази точка и друга – изслушване или декларация, тогава щях да го свикам, но те просто не се сетиха“, уточни Митева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати