Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР пред Tribune: С ескорта на автобусите за евакуация от Одеса ще се движат и лични автомобили

Политика

МВнР пред Tribune: С ескорта на автобусите за евакуация от Одеса ще се движат и лични автомобили

МВнР пред Tribune: С ескорта на автобусите за евакуация от Одеса ще се движат и лични автомобили - Tribune.bg
Снимка:

Генералният ни консул в Одеса е създал необходимата организация и днес от Одеса към България ще тръгнат 150 на брой наши съграждани, обяви пред Trubine говоротелят на МВнР Митко Димитров. Заедно с ескорта на автобусите ще се движат и автомобили. Хората ще бъдат включени в този ескорт, но ще пътуват с личните си превозни средства, обясни той. Към Киев пътуват допълнителни коли и в рамките на днешния ден ще пристигнат, за да започне и евакуацията от украинската столица.

Някои от нашите съграждани имат семейства, които не разполагат с български документи за самоличност, какво да предприемат?

- Ако семейството няма документи, незабавно трябва да се свържат с посолството ни в Киев, за да видят какви са възможностите за издаване на допълнителни документи за членове на семейството. Там на място се решават тези казуси. Със сигурност има лице в посолството или консулството ни за издаване на документи за самоличност, ще могат на място да им съдействат. След това те ще бъдат включени в онези списъци за пътуване, за които с оглед на сигурността, хора от посолството или консулството лично ще прозвъняват записаните за час и място на отпътуване. Тези списъци нарастват, защото се попълват не само на място а и в ситуационния център във Външно министерство чрез имейла, който е предоставен.

Ще стигнат ли автобусите до Киев за евакуацията утре?

Автобусите, които пътуват за Киев, в момента са на 200 км от границата на Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати