Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митов: Компанията за електромобили въобще не е първа в България и преди две години е фалирала

Политика

Митов: Компанията за електромобили въобще не е първа в България и преди две години е фалирала

Митов: Компанията за електромобили въобще не е първа в България и преди две години е фалирала - Tribune.bg
Снимка:

Даниел Митов с разкрития за компанията за елетромобили, с която служебният кабинет обяви, че ще сключи сделка. „Преди няколко дни беше обявено, че в България ще строи завод някаква фирма, която се занимава с производство на електромобили. Щяла да бъде първата. Въобще няма да е първата. В България има фирми, които строят електромобили, те са от друг тип, но работят добре.“ Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БТВ.

„Второ, въпросният инвеститор се оказва, че с него ще бъде подписан някакъв меморандум, а то още няма решение на Министерски съвет - как ще го подписват този меморандум? Въпросната фирма вече е обявявала фалит веднъж преди няколко години и не е построила нито един автомобил. Кой е оценил риска? В момента тази фирма иска пари от държавния бюджет. Служебният кабинет, без никакъв контрол, е готов да даде тия пари от държавния бюджет. Те няма и два месеца и почнаха с далаверите“, допълни Митов.

„Това което прави служебният кабинет в момента през министри, които са крещящо некомпетентни - излизат с данни, които са полуистини. Те стигат до някъде, за да кажат нещо на българската публика, да направят внушение.“, заяви още той.

По думите му ако се погледнат по-добре детайлите се установява, че процедурите, които се описват не са незаконни, нито са проблеми.

„Въпросът е в следното, помните ли, когато стана въпрос за Българската банка за развитие как първоначално беше употребен израза "Раздадени са милиарди грантове за определени фирми", след което, след няколко дни министърът излезе и каза, че не са грантове, а кредити, при това добри кредити. Тоест банката е оценила риска да си върне парите със съответната лихва. И че огромен процент заеми, които са давани през ББР, са дадени за малкия и средния бизнес“, продължи Митов.

„Към всичките тези заявки на служебния кабинет трябва да се отнасяме много скептично. Защото ще дойдат изборите, ще дойде парламент, ще има мнозинство. Ако изобщо може да бъде направено“, завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети