Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митов: Няма смисъл от нови избори, промените в Конституцията са тест за бъдещето

Политика

Митов: Няма смисъл от нови избори, промените в Конституцията са тест за бъдещето

Митов: Няма смисъл от нови избори, промените в Конституцията са тест за бъдещето - Tribune.bg
Снимка:

„Няма никакъв смисъл от нови избори. Дано да проработи формулата за управление, въпреки че е много екзотична“, заяви пред депутатът Даниел Митов от ГЕРБ.

„Според мен в един момент тя ще трябва да се преосмисля. Тежестта и политическата легитимност се измести в парламента до такава степен, че никой не гледа към правителството, към изпълнителната власт като авторитет, който задава пътя”, каза той.

Според него заради екзотиката във формулата на управление партийните лидери, носителите на легитимността са в парламента.

„Говори се за това, че трябва да приемем механизъм за координация и взимане на решения. Дори да се създаде, отново ще продължава да ражда същите проблеми, тъй като самото правителство няма да е съставено от лидерството на партиите, които имат тежест в парламента”, уточни той.

Според Митов не е напразно, че развитите демокрации, когато съставят правителство, слагат лидерите си отпред като министри, министър-председател, за да се пренесе легитимността и правителството да върши работа.

 „За мен е важно, в момента, да се мине през промените в Конституцията. Това е много тежък тест за това дали въпросната конфигурация има бъдеще. След което идва бюджетът. Ако той не бъде гласуван, това е страшен сигнал”, подчерта Даниел Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети