Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митов: Президентът бави втория мандат, което отново е нарушение на Конституцията

Политика

Митов: Президентът бави втория мандат, което отново е нарушение на Конституцията

Митов: Президентът бави втория мандат, което отново е нарушение на Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

„Тези, които искаха отговорност, трябваше да я поемат. Коалициите са нормални неща в политиката.“ Това смята зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод провала на преговорите за формиране на редовен кабинет. Пред БТВ той отново потвърди, че когато получи мандат ГЕРБ-СДС ще го върне.

„Виждате, че президентът бави втория мандат, което отново е нарушение на Конституцията. Когато няма срок, тълкуванието е във възможно кратък срок“, коментира Митов.

Той разкритикува условието, което Радев поставя за актуализация на бюджета, за да връчи следващия мандат. „Дайте ми пари или няма да дам втория мандат“, обобщи ситуацията Митов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и темата с Кирил Петков и двойното му гражданство.

„Къде са били службите да кажат това? Г-жа Атанасова е гласувала г-н Петков да напусне КСНС. Президентът си е наложил човека, той действа така – авторитарно и силово. Партиите са гласували той (Петков, бел. Ред.) да остане, защото президентът си е осигурил мнозинството. То няма по принцип такава процедура, но е много показателно да се види, за да се види как волята на парламентарните партии е била потъпкана“, каза Митов.

„Ние искаме установяване на частична противоконституционност на акта за назначаване на служебното правителство, защото има министър с двойно гражданство. Нарушена е Конституцията безсрамно“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

По темата с насилието на антиправителствените протести, Даниел Митов беше категоричен, че ГЕРБ-СДС осъжда агресията.  

„Ако някой, нещо е крил, това е НСО, което е на подчинение на президента. Има наказани полицаи. Има заведени дела“, обърна внимание депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати