Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Правителството се свали само, властта им се изплъзна като теляшки сапун от ръцете

Политика

Даниел Митов: Правителството се свали само, властта им се изплъзна като теляшки сапун от ръцете

Даниел Митов: Правителството се свали само, властта им се изплъзна като теляшки сапун от ръцете - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ отпуши процеса за вдигане на ветото за РСМ, постъпихме далновидно и държавнически

„Ние отпушихме процеса за приемане на френското предложение за вдигане на ветото, постъпихме далновидно и държавнически. Петков искаше да се скрие, смяташе решението за приемане на предложението за непопулярно. Нашият интерес е защитен. Подкрепата за ГЕРБ постепенно расте, макар и бавно, докато тази за ПП се срива стремглаво. Хората в тяхното множество са безкрайно недоволни от управлението в момента”. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов за Нова Нюз.

По думите му митологични твърдения са намалили доверието в ГЕРБ. „Правителството се свали само заради арогантността и неспособността на управляващите. Когато видяха, че властта им се изплъзва като теляшки сапун от ръцете, решиха да адаптират реториката на десните социалисти. Измислиха си митично чудовище, наречено „мафия”, което ги е свалило. Влязоха в контекст на тежко противопоставяне и разделяне”, коментира той.

Според него ПП се опитват да саботират служебно правителство.

„Ако успеят да съставят ново правителство, ще теглят нови дългове. Това увеличава риска от фалит на държавата, както и цените на българските ценни книжа. Управлението на публичните финанси е драматично лошо. Който и да управлява след тези авантюристи, ще трябва да затягаме колани”, посочи Митов. И допълни, че в НС има мнозинство от евроантлантически настроени партии.

„Със служебните правителства президентът може да злоупотребява, натрупвайки власт, която не му се полага. Коалиционните партньори прекрачиха червени линии, там са, за да се държат за своите столове”, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети