Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Млад мъж изчисти пространството пред блока, но съседите извикаха полиция

Политика

Млад мъж изчисти пространството пред блока, но съседите извикаха полиция

Млад мъж изчисти пространството пред блока, но съседите извикаха полиция - Tribune.bg
Снимка:

Вдигал шум с косачката до 14:10, вместо забележка през прозореца – звъннали на униформените

Младеж от Добрич, който се завръща след пет години от Германия, почисти и окоси градинката край блока, в който живее. За благодарност – съседи повикаха полиция. Историята бързо набра популярност и хиляди коментари в социалните мрежи, съобщава Нова ТВ.

Иван Георгиев се прибира в родния град миналата събота и още на следващия ден се заема да придаде по-приветлив вид на мястото, където живее. На този адрес има 64 апартамента.

„Реших да звънна на мой приятел, който има косачка да окосим задблоковото пространство и да изчистим боклуците, защото не беше приятна гледка. Всеки обича чистотата предполагам и мрази мизерията. И това, което виждам на запад и това, което виждам тук е коренно различно. Искам и ние да бъдем както са хората там”, разказва Иван Георгиев.

Младежите окосяват тревата, която на места е над метър и събират 4 чувала с отпадъци.

„Около 14.10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми лична карта, при което обясниха, че има оплакване, заради шума. На мен ми стана както тъжно, така и смешно, защото не мисля, че проблемът беше толкова голям – за десетина минути. Инициативата, която решихме да направим мисля, че беше както за нас самите от блока, от другия блок, така и за самите преминаващи”, споделя Иван.

Жалбата е подадена от съсед. „Евала му правя на момчето - никой не се хваща да чисти, а виждате какво става!”, заяви Димитър Колев.

 „Адмирации за Иван, понеже той човекът най-малкото се върна от Германия и не да отиде на море, а дойде и изчисти на нашите съседи блока и те на всичкото отгоре – подадоха жалба! Това е нещо нечувано за мен, пълен срам!”, категоричен е Кристиян Станев.

Самите полицаи са останали възмутени от повикването.

„Не го приеха като нормална постъпка да има оплакване за такова нещо, защото все пак това бяха 4 служители, които в този миг можеше да има друг случай, нещо много по-належащо от забележката за 10 минути нарушаване на обществения ред”, заяви Иван Георгиев.

Иван допуска, че е нарушил нечий следобеден сън, но не е очаквал подобна реакция.

„Всеки един е можело дали през прозореца или да дойде долу да каже: извинявайте, детето си е легнало или: възрастен човек има болен – ще може ли да отложите това за по-късно”.

Никой обаче и не слиза да помогне на Иван и приятеля му.

„Не, твърдо – не, никой не се присъедини. Беше неделен ден, може би много от хората ги нямаше. Морето е наблизо – кой на море, кой по села.  А, за човека, който се е обадил мога единствено да кажа: да е жив и здрав и следващия път да се замисли дали да се обади или да слезе да помогне”, споделя Иван.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети