Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младен Маринов към служебното правителство: Призовавам ги да помогнат на бедстващите хора от село Губеш

Политика

Младен Маринов към служебното правителство: Призовавам ги да помогнат на бедстващите хора от село Губеш

Младен Маринов към служебното правителство: Призовавам ги да помогнат на бедстващите хора от село Губеш - Tribune.bg
Снимка:

Бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов призова служебното правителство да се погрижи за бедстващите хора в софийското село Губеш. Вчера там е преминало торнадо, което отнесе покривите на много къщи, а някои са сериозно пострадали.

„Жителите на село Губеш са в сериозна бедствена ситуация. Като избран за народен представител в 46-то Народно събрание от Софийска област и от хората в Губеш, призовавам служебното правителство спешно да предприеме адекватни мерки и да окаже необходимата подкрепа на жителите на Губеш и на община Годеч за справяне с бедствената ситуация“, призова Маринов.

Ситуацията в софийското село е бедствена, като пострадалите са пенсионери, които споделят, че едва са събрали пари да си оправят къщите, а сега всичко е отнесено. Селото е било без ток дълго време, като към момента всякакви комуникации са прекъснати. Преминалото торнадо е изкоренило дървета и е нанесло много щети. За момента обаче помощ от служебното правителство няма.

Местните, чиито домове са най-силно засегнати, се чудят как ще посрещнат дъждовете и през днешния ден. Общината, както и село Губеш, остават с жълт предупредителен код за опасно време.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети