Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маринов: Подкрепата на службите за Гешев е, защото работят съвместно срещу престъпността

Политика

Маринов: Подкрепата на службите за Гешев е, защото работят съвместно срещу престъпността

Маринов: Подкрепата на службите за Гешев е, защото работят съвместно срещу престъпността - Tribune.bg
Снимка:

Няма непроверен сигнал, няма недокладван сигнал в прокуратурата, каза по повод на изборния процес вътрешният министър

Подкрепата на службите за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор е затова, че те работят съвместно по противодействие на престъпността, обясни в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов. „Колегите са решили и са подкрепили кандидатурата. Все пак се избира главен прокурор, работата на МВР е свързана с дейността на прокуратурата. Не виждам нищо нередно“, заяви Младен Маринов.

По повод обвиненията в хода на местните избори, че полицаите са гледали и са се разсейвали при очевадните случаи на купуване на гласове, министърът отговори с цифри.

„Всякакви неща и обвинения чух, има обективни критерии, които могат да се проверят. Колегите са си свършили навсякъде професионално работата. Няма непроверен сигнал, няма недокладван сигнал в прокуратурата, ако направим едно сравнение с изборите през 2015г. за местна власт, можем да направим извода, че в тези избори има значително по-малко сигнали за нарушения на изборния процес. Процент от досъдебните производства, на база подадените сигнали, се запазват като данните през 2015 г. Единственото, което имаме като увеличение, това са протоколите за предупреждение. Те се съставят тогава, когато при проверка на сигнала, са събрани достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. Реално това е и превенцията, която са извършили“, изтъкна министърът.

Относно корумпираните служители в редовете на МВР той е категоричен, че служителите от вътрешна сигурност работят ежедневно. „Продължава тази дейност. Тя ще продължи, докато има и МВР. Там нямаме проблем и в доклада, мониторинговия, има похвала за създадената организация в МВР по противодействие на корупцията. Препоръчано е това да се приложи като модел“, похвали се вътрешният министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети