Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младен Маринов: С отпуснатите 6 млн. лв за противоградови ракети и нови площадки бяха предотвратени доста щети

Политика

Младен Маринов: С отпуснатите 6 млн. лв за противоградови ракети и нови площадки бяха предотвратени доста щети

Снимка:

Нашата задача е първо да работим по превенцията, отбеляза министърът на вътрешните работи

С отпуснатите 6 милиона лева за противоградови ракети и нови площадки бяха предотвратени доста щети. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след днешното редовно заседание на Министерски съвет във връзка с доклад за дейността на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерски съвет. Средствата са отпуснати съвместно с Министерството на земеделието и Министъра на икономиката. Освен ракети с тях са открити и три нови площадки.

„Отчита се като добра практиката да има средства, които в неотложни случаи да спомогнат бързо да се извършат аварийно-спасителните дейности и след това те да се възстановяват, след приемане решение от комисията. Това дава оперативна възможност на кметовете и на областните управители да действат при съответните кризисни ситуации. Естествено това става с участието на ГД „ Пожарна и аварийна безопасност“, заяви Младенов.

„Нашата задача е първо да работим по превенцията. Така че, когато има някакви природни аномалии да сме взели мерки, за да не се стига до извънредни ситуации. Процентно разпределяме по-големи средства за превенция и оставяме резерв, който е за покриване на щети при непредвидени ситуации“, обясни вътрешният министър.

Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още