Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младен Маринов: Ситуацията с мигрантския натиск е усложнена

Политика

Младен Маринов: Ситуацията с мигрантския натиск е усложнена

Младен Маринов: Ситуацията с мигрантския натиск е усложнена - Tribune.bg
Снимка:

440 души са преминали незаконно турско-гръцката граница днес до 11 сутринта, съобщи вътрешният министър

Миграционният натиск в региона се засилва, предупреди вътрешният министър Младен Маринов по време на парламентарния контрол. Той е провел днес среща с гръцкия министър по въпросите на миграцията, който е споделил тревожни данни, че само до 11 часа днес 440 души са пресекли незаконно турско-гръцката граница и са били заловени.

„Когато съседна на нас държава има мигрантски проблем, то това означава, че той може да се прехвърли и на наша територия. Срещата ни с гръцкия министър по миграцията премина в този дух за предприемане на адекватни съвместни действия“, подчерта Маринов.

Вътрешният ни министър допълни, че освен предприетите до момента действия става дума и за политика на ЕС, която трябва да е насочена към проблемните зони, които са източното Средиземноморие и сухопътната граница с Турция.

„Естествено това не става без отношенията Европа – Турция, тъй като Турция е държавата през която преминават мигрантите“, коментира силовият министър.

По думите му заедно с Гърция ще настояваме в Брюксел Европейската комисия да предприеме действия в три направления – по отношение вторичните движения на мигрантите в ЕС, сигурна охрана на границите и работа със страните на произход и транзит на мигранти.

По повод мигрантския натиск по нашите граници коментар направи и премиерът Бойко Борисов, който увери, че страната ни продължава двустранните преговори както в региона така и на ниво Европейски съюз.

България настоява да получи по-голямо финансиране от Брюксел за опазване на държавните си граници през следващия бюджетен период. Причината - страната ни е външна граница на Евросъюза. Очаква се новият бюджет на общността да бъде приет догодина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати