Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младен Шишков: В тези избори ще заявим как искаме да се развива България и Европа

Политика

Младен Шишков: В тези избори ще заявим как искаме да се развива България и Европа

Снимка:

Карлово е пример за добре усвоени пари от ЕС, каза кандидатът за евродепутат на ГЕРБ/СДС

„Това са избори, в които ще заявим как бихме искали да се развива България през идните години, както и Европа. За всички трябва да е ясно, че мястото на България е в Европа. Много от проблемите, с които с сблъсква страната ни могат да намерят решения през членството ни в ЕС.“ Това заяви кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Младен Шишков пред препълнената зала в Карлово.

Той се срещна с представители на структурите на ГЕРБ и на СДС в Карлово в заседателната зала на общинската администрация. На срещата присъстваха също народният представител ген.Константин Попов, областният координатор Георги Мараджиев, административният секретар на ГЕРБ-Пловдив област Павел Гуджеров, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, областният ръководител на ЖГЕРБ Евелина Апостолова, общинският ръководител на ГЕРБ - Карлово Данка Люртова.

„Карлово е пример за добре усвоени пари от ЕС. Тогава, когато местната власт работи в синхрон с правителството и европейските програми - резултатите са видими дори и по селата“, коментира кметът Кабаиванов.

Нямаше как да случим толкова много проекти, ако не бяха парите от Европа и това трябва да е ясно за всеки. Той уточни, че cpeдcтвaтa пo oпepaтивнитe пpoгpaми ca чecтo eдинcтвeният нaчин зa финaнcиpaнe нa peдицa мecтни пpoeĸти. „Toвa вaжи c ocoбeнa cилa зa нaчинaния, ĸoитo изиcĸвaт cepиoзни ĸaпитaлoви paзxoди“, каза Кабаиванов. По думите му Европа променя общините и помага да бъде завършено започнатото и затова тези европейски избори са толкова важни, защото са за бъдещето и на България, и на Европа. „Особено важно е да убедим хората, че въпреки жестоката компроматна война ние - ГЕРБ, СДС, „Обединени земеделци и всички десни избиратели сме единни, сплотени и заедно ще се победим БСП. Десницата заедно с номер 12 на 26 май! “, призова Кабаиванов.

„В Карлово се направи много и това е видимо за всички наши съграждани, без европейските програми нямаше на направим нито улиците, нито да сменим водопроводи, нито да санираме училища и детски градини, коментира и зам. кметът и общински ръководител Данка Люртова. А поредният проект, който ще бъде реализиран в Карлово с пари от ЕС е за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, подчерта още тя. Люртова коментира, че проектът е пилотен и за първи път се извършва финансиране на такъв тип социална дейност със средства от Европа. „Затова е важно да сме победители и солидарността да продължи. Да покажем, че сме силни, че сме заедно за силна България и обединена Европа!“, завърши изказването си Люртова.

„Европейските фондове работят с пълна сила и тази солидарност е видима за всеки един гражданин – с по-добрите пътища, километрите сменени водопроводи, изградените пречиствателни станции, санираните училища и детски градини, каза и ген. Попов. Той допълни, че с увеличения бюджет за България през следващия програмен период, благодарение на българските евродепутати ще има още пари за магистрали, за паркове и площади, за малките населени места също. Той призова присъстващите към активно гласуване на 26-май, за да е убедителна победата на ГЕРБ и парите от Европа да не спират.

Младен Шишков подчерта и свършеното от българските евродепутати, чиято работа всъщност пряко се отразява върху начина на живот на хората в България. Шишков подчерта намалените десетократно такси за преводи в евро, което ще спестява пари на всеки, който превежда или получава пари от чужбина, намаляването на таксите за роуминг, предприетите мерки за двойните стандарти за храните и превъртането на километражите и много други. По думите му членството ни в Съюза и развитието на единния пазар дават повече възможности за търговията, за развитие на енергийния сектор, за стимулиране на българското производство и селско стопанство, както и туризма. В същото време като членове на ЕС имаме гаранции за сигурността на страната ни и защитата на българските граждани от глобални заплахи като миграцията,тероризма, кибератаките, фалшивите новини. Младен Шишков отбеляза, че основен приоритет на ГЕРБ е увеличаването на жизнения стандарт на българските граждани и това поетапно се случва с повишаването на заплатите на администрацията, на учителите, в социалната сфера.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема