Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Младежкото ДСБ с въпроси към партията, след изказването на Стоян Михалиев

Политика

Младежкото ДСБ с въпроси към партията, след изказването на Стоян Михалиев

Младежкото ДСБ с въпроси към партията, след изказването на Стоян Михалиев - Tribune.bg
Снимка:

Младежката организация на ДСБ публикува позицията си, след изказване с цитат на думи на Иван Костов по време на конференцията на партията в събота.

Ето какво питат те и какво очакват:

Противно на предубежденията за нашата  младежка невъздържаност и реактивност МДСБ си дадохме време. Оценихме трезво и обсъдихме с всички наши членове събитията в Зала 3 на НДК от миналата събота.

В резултат, отправяме следните питания до всички ръководни органи в ДСБ и силно се надяваме да получим отговор.

Считате ли за допустимо и морално народен представител, зам.-председател на Комисията по култура и медии, член на Националното ръководство на ДСБ, да прави цитираното по-долу обръщение към делегатите:

 „Сега разбирате ли защо господин Костов беше против да имаме младежка организация?

Признавам си, че тогава не съм разбирал. Неговата мъдрост е толкова голяма, че и днес, макар и да не е тук в момента сред нас, той ни учи какво е хубаво и какво не е хубаво за една организация. Искам да ви кажа и друго. Днес чух много хора да се изказват от негово име. Хора, които дори не са учредители. Те щели да ме връщат към учредителните ценности. Извинявайте, аз съм от учредителите, написал съм химна, аз ли не знам кои са учредителните ценности, та ще ме връщате и ще ме поучавате?

Нагледах се през всички тези години на млади революционери с големи амбиции, които ни казваха “не, трябва да бъде новата власт, новата промяна в партията, защото ние сме младите, ние ще ви променим, ние сме полъхът на новото. Стига с този консерватизъм, стига с вашите внушения трябват нови млади хора с нов полъх, който никой не ги знае дори да станат”. Да, всички тези които говореха така знаете ли къде са днес? Принизени са до нивото на слуги на една сикаджийска мутра. [...]

Това е разликата, че аз не съм готов да сменя тези ценности и да се обърна и да кажа „Добре, нека да дойдат младите, нека ни закарат при Петър Николов, нека ни закарат при Даниел Митов, нека ни направят и нас слуги.“

Предвид общественият отзвук, който предизвика изказването, очаквахме да получим публично извинение. За да дадем възможност такова да бъде отправено, запазихме мълчание в продължение на два дни. Оттук нататък дори да дойде извинение, ние няма да го приемем.

За да решим как да продължим, за нас е важно да знаем отношението на партията към младите в нея. Не само на ръководството, но и на всеки неин член и симпатизант.

Атанас Атанасов Кристина Петкова Йордан Иванов

Инж. Грети Стефанова Стоян Михалев Димитър Чорбаджиев Катя Панева Doret Dimitrova Зарко Маринов Evgeniy Haralambiev Ljuben Ivanov Ivanov  Людмила Илиева


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети