Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МО търси археолог за модернизация на армията

Политика

МО търси археолог за модернизация на армията

МО търси археолог за модернизация на армията - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на отбраната е обявило конкурс за длъжността държавен експерт в отдел „придобиване на материални средства и услуги“ към дирекция „обществени поръчки“. С други думи става въпрос за модернизацията на армията.

Единственото, което буди недоумение е, че за въпросната позиция в изискванията е записано кандидатът да има умения по история и археология.

„Надявам се „придобиването на вещево имущество“ да не е свързано с разкопки и оценка на историческа стойност“, коментира Христо Гаджев от ГЕРБ, който публикува и документ от конкурса.

Гаджев допълва, че в  обявения на следващия ден конкурс за по-ниската длъжност главен експерт в същата дирекция, подобно изискване няма. Не е имало и в предходни конкурси в годините назад. Още по-интересно е, че двата конкурса са обявени по мобилност на държавни служители, т.е. да дойдат от друга администрация.

„Оттук могат да се направят два извода: МО почва нова политика по придобиване и поддръжка, която изисква специфични познания по археология и търси специалисти от Министерство на културата, НИКН, музеи и др. Нагласен конкурс с предизвестен победител, заради когото се променят условията.

Гаджев призовава министъра на отбраната да вземе мерки и да пректари конкурта, като се коригират условията. „Може да потърси и кой ги е предложил. След месец ще го питам пак“, пише още Гаджев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети