Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МОН ще прехвърля част от уроците за по-горен клас, новите програми готови наесен

Политика

МОН ще прехвърля част от уроците за по-горен клас, новите програми готови наесен

МОН ще прехвърля част от уроците за по-горен клас, новите програми готови наесен - Tribune.bg
Снимка:

Прехвърляне на част от учебния материал в по-горен клас, отпадане на някои уроци, както и подобряване на връзките между различните предмети. Това са част от промените в учебните програми, които трябва да бъдат готови до 15 септември. За оценка за качествата им са анкетирани над 17 000 учители и 5000 ученици, съобщава „24 часа“.

Социологически агенции ще питат и родители, които да разяснят какво най-много затруднява децата им. Това стана ясно от изслушването на министър Николай Денков в парламентарната комисия по образование.

Докладите с анализите от анкетите трябва да са готови до края на юни, но при необходимост срокът може да се удължи с 1-2 седмици, обясни той. Конкретните варианти за актуализацията на учебните програми ще се мислят през лятната ваканция.

В анкетата, която МОН пусна, децата сами посочвали, че не им стига време за упражнения, работа в екипи и по различни проекти. У нас има периоди, в които и учители, и ученици са твърде натоварени заради препускане през материала и липса на отдих. Това би могло да се поправи с правилен ритъм на учене и почивка, убеден е просветният министър.  


Етикети МОН

Топ новини

виж още