Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Монитор“: Държавна сигурност ги роди, ДС ги закриля

Политика

„Монитор“: Държавна сигурност ги роди, ДС ги закриля

Монитор: Държавна сигурност ги роди, ДС ги закриля - Tribune.bg
Снимка:

Задкулисието активира доносниците с едно натискане на копчето

Източник: Монитор

Мракобесната комунистическа Държавна сигурност е още жива – тя роди олигархията и сега я закриля. Новият ОФ е Обединеният фронт на олигарси и агенти. Той копира матрица на ДС, за да оплете България в паяжината си в опит да я задуши в смъртоносната си хватка.

ДС раздаваше не само куфарчета с червени пари, но и цели предприятия в ключови сектори на икономиката на деца и внуци на червената номенклатура и на агентурния си апарат. Днес олигархията активира доносниците с едно натискане на копчето и особено когато трябва да манипулират обществото чрез мейнстрийма на подсъдимия разградски бос Иво Прокопиев.

ДС и комунистическото военно разузнаване – РУМНО, бяха кукловодите на прехода в България, който премина под знака на сенките. По време на управлението на Иван Костов тоталитарните тайни служби преживяха най-големия си ренесанс. Може би причината се корени във факта, че духовните бащи на Командира на тъмния преход бяха от ДС и РУМНО, а самият той - идеологически работник в качеството си на преподавател по политическа икономия на социализма и отгледан в две лаборатории на БКП. През мандата си от 1997 до 2001 г. Костов беше обграден от пълчища от ченгета. Рекордът обаче беше в митниците. Там от 63-ма сътрудници на репресивните служби на комунистическия режим 27 бяха издигнати на ръководни позиции. Броят им е в пъти повече в сравнение с назначенията на сътрудници на ДС в митниците при останалите правителства. Кабинетът „Костов“ е с най-голям абсолютен брой предложени и назначени дипломати със зависимости към репресивните служби на комунистическа България - от 190 дипломати ченгета 70 са пратени на мисии от Костов зад граница.

Командира създаде олигарсите, като им раздаде естествени монополи и ключови отрасли. На подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Огнян Донев даде съответно „Каолин“ и фармацията. Сашо Дончев беше въздигнат като Газов барон. Само че има една малка подробност – родителите на Прокопиев и бащата на Донев са от ДС. Дали тези щедри дарове не са реверанс заради семейната принадлежност.

Сашо Дончев пък се оказа червен директор в екс-СССР. Видни наследници на кървавочервени родове бяха качени на гребена на вълната чрез ГМО проектите на Драгалевския лаборант. Както например провалилият се правосъден министър и грантаджия Христо Иванов, чийто дядо Недялко Бойкикев е бил човек на съветската резидентура в Берлин през 20-те години на миналия век. Костов лично прати за посланик в Русия ченгето Илиян Василев. Днес агент Сашо на ДС е виден рупор на олигарха Васил Божков, ужилил със 700 млн. хазната и на кредитния фараон Цветан Василев, източил 5,6 млрд. от пирамидата КТБ.

Заради Костов декомунизацията в България остана само светло предизборно обещание, а лустрацията отиде в кошчето на историята. Целта сега стана ясна - ДС да е новата армия на олигархията.

Кой кой е в новата матрица?

Резиденти в Брюксел

Спазвайки традициите на бившата ДС, олигархията си има резиденти и в сърцето на ЕС – Брюксел. Единият (Георги Готев) е позициониран трайно там, а другият (Светослав Терзиев) прелита за специални мисии - да клепа страната ни.

Готев е потомствен агент от ДС, писал доноси срещу чужди журналисти, акредитирани у нас преди 10 ноември. Веднага след дипломирането си получава ВИП облага – място в протокола на МВнР. Само три години по-късно става секретен сътрудник с псевдоним Иванов във Второ главно на ДС. Принадлежността на този изявен труженик на мейнстрийма към мракобесната ДС се доказва от регистрационна бланка, дневник и 2 броя картони. Сътрудничеството му продължава и след 10.11.1989 г. За съжаление досието на агент Иванов е унищожено и не може да се каже колко човешки съдби е съсипал. Практиката показва обаче, че доносниците на ДС като него нямат съвест. Днес Готев се представя за „независим“ журналист и изпълнява функциите на маша на подсъдими олигарси като Иво Прокопиев например. Неслучайно в качеството си на издател на Euractiv.bg и „доставчик за услуги“ на олигархията Готев посочва като партньорски медии онлайн изданията на Прокопиев на газовия барон Сашо Дончев „Дневник“ и „Сега“. Те пък на свой ред разпръскват с охота всеки негов опит да дискредитира държавата.

Терзиев също има дългогодишен стаж в структурите на ДС. Вербуван през 1980 г. за агент на Шесто управление, известно като „идеологическа полиция“ на ДС, през 1988 г. започва да служи и на Първо главно, вероятно когато е изпратен за кореспондент на БТА в Париж. В битието си на журналист и агент се подвизава с тройна самоличност - Филип, Каменчев и Камен. Към днешна дата е един най-верните и дългогодишни служители на олигарха Сашо Дончев в изданието му „Сега“. Сериозен проблем за читателите на този вестник и досега е обаче да разберат кой е писал статиите му - Светослав Терзиев, агент Филип или секретен сътрудник Камен. Бидейки и преподавател в СУ, Светослав Терзиев всъщност е основният агент на Фабриката за фалшиви новини, реализираш „идеологическата диверсия“ в чужбина. Той умело манипулира чуждестранни журналисти и успява да им пробута опорните точки на олигархичната шайка, на която служи. Дори на последната кръгла маса в Брюксел коментаторът на в. „Сега“ коленопреклонно изпълняваше ролята на гид на съиздателя на „Капитал“ Теодор Захов.

Доносниците Академик и Богдан - две в едно

Какви са приликите и разликите между телевизионния журналист Веселин Дремджиев и създателя на сайта Фрогнюз Огнян Стефанов, известен още с псевдонимите си д-р Димитър Попкутуев, Бисер Петков и Лъчезар Стоев? И двамата са в хора от агенти на ДС, които грачат срещу депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски всеки път, когато биват активирани от банкера беглец Цветан Василев от Белград. Дремджиев е с принадлежност към Шесто управление на бившата Държавна сигурност за борба с идеологическата диверсия от 1985 г. Агентурната му дейност е свързана с отдел 02 на Шесто, който отговаря за борба с идеологическата диверсия и друга подривна дейност сред младежта и спорта, българските и чуждестранните студенти, аспиранти, специализанти и преподаватели и по-специално за отделение 02, натоварено с „вражеските” прояви сред младежта в страната и международния младежки и спортен обмен.

Огнян Стефанов става агент Академик от ДС през 1980 г., като по това време той се води офицер от армията, което не пречи да бъде привлечен и като явочник.

Шпионин в Америка, приятел на Америка

Червеният соцдепутат Румен Гечев, вицепремиер и икономически министър в кабинета „Виденов“ и един от виновниците за гигантската криза през 1996 г., навремето е бил шпионин в САЩ. Сега е в групата за приятелство на НС с US Конгреса. Тъмното му агентурно минало беше осветено от Комисията по досиетата. Гечев е секретен сътрудник (агент) на ПГУ на ДС с псевдоним Економов. Член е на БКП подобно родителите си. Бил е на щатна длъжност в ковачницата на партийни кадри - Комсомола. Досието му е скандално, тъй като в Илинойския университет, където е пратен на специализация от фондация „Фулбрайт”, е шпионирал не само научния си ръководител, но и други преподаватели. ПГУ получава такъв голям обем свръхсекретна информация от Економов, че търси през системата „Искра“ помощ от КГБ. Гечев доносничи и до април 1991 г., като рухването на режима не променя отношението му към ДС.

Агент Яков на амбразурата

С ретро визията си на английски лорд измисленият финансист Кольо Парамов не може да заблуди никого, че в него има каквито и да било наченки на благородство. Той е един от слугите на банкера беглец Цветан Василев. Подхожда му да облече ливрея и да лъска сребърните прибори на мафиота. Въпреки че се представя за финансист, Парамов няма специализирано финансово образование. Завършил е икономическа география в СУ. Политическата му кариера е под крилото на ментора на Костов Андрей Луканов. През 1979 г. е вербуван за нещатен секретен сътрудник резидент от Управление „Гранични войски“ (УГВ) на ДС. Резидентът ръководи група от 5 до 15 информатори. Ако не беше унищожено досието му, щяхме да видим съсипани съдби на хора, имали неблагоразумието да споделят пред него или агентурата му за планове за бягство в Гърция. Днес той е отново на амбразурата и изпълнява с клепнали уши командите на Цветан Василев.

Духовните бащи на Костов – тайни агенти

Иван Костов днес ни се представя като антикомунист и уединен лаборант. И той, подобно на номенклатурата, е от кървавочервен род. Роднина му е комунистическият терорист и съветски агент Станке Димитров-Марек. Дядо му по майчина линия дори продава имущество, за да прати Марек в СССР. Костов е отгледан в 2 лаборатории на БКП, обслужвали комунистическата върхушка. Духовните му бащи – професорите Стоядин Савов и Лалю Радулов, са от ПГУ на ДС и РУМНО. Костов инсталира не само днешната олигархия, но в премиерския мандат назначи 15 ченгета на ключови позиции. Двама от тях му бяха съветници – Михаил Михайлов (агент Пешко на Шесто) и офицерът от ДС Веселин Балевски. Костов не обича да си спомня за двата съветски периода в живота си – школата за летци в украински град Кременчуг и специализацията в Института за повишаване на квалификацията в Московския държавен университет, където научен ръководител му е комунистическият идеолог проф. Владимир Камаев.

Таткото на Донев с 3 клетви към ПГУ

Подобно на таткото на Прокопиев, който е кадрови офицер от ДС, и бащата на фармацевтичния бос Огнян Донев е от ДС. Разликата е, че Иван Донев с псевдоним Антонов се е подвизавал като секретен сътрудник (агент) на ПГУ в Австрия и в Германия. Чудно е как днес Донев обяснява на своите австрийски и германски бизнес партньори, че навремето баща му в продължение на 20 г. е шпионирал двете правителства, като е събирал свръхсекретна информация за тях. Донев-баща е с три клетви за вярност към ДС, работил е под прикритието на търговски представител. Бил е единственият секретен сътрудник на ПГУ-ДС в цяла Северна Германия. Синът е с изпрана биография, подобно на ментора му Костов. Ревностно крие период от 14 г., през който е бил съветник в Министерския съвет на втория човек в Политбюро на ЦК БКП - адаша му Огнян Дойнов, отговарял за червените пари в чужбина. Сега сайтът “Клуб Z” на Донев е част от Фабриката за фалшиви новини на Прокопиевия мейнстрийм.

Пинокио от рода Бойкикеви

Ако чуете някой да се бие в гърдите, че е десен, да знаете, че червеното е не само в кръвта му, но и в биографията и рода му. За проваления правосъден министър, настоящ сламен лидер на поддържаната от олигархията ГМО партия „Да, България“ и верен войник на задкулисието Христо Иванов, това важи в пълна сила. Т.нар. лидер на градската десница упорито се пробва да скрие корените си, но фактът е един – произлиза от тежко номекнклатурния род Бойкикеви. Дядото на Иванов – Недялко Бойкикев е от породата на най-ортодоксалните комунисти, като в началото на 20-те години на 20 век емигрира в Берлин. Участвал е в пропагандни акции, част от активните мероприятия на съветското разузнаване в България и Европа. Майката на Иванов - Мария Бойкикева, е родена в Москва. Двете с баба му Светлана пристигат у нас с Червената армия, а малката Мария е пратена да учи не другаде, а в елитното училище на Посолството на СССР у нас. След като завършва философия в СУ, става завеждащ на ключовата идеологическа редакция в издателство „Наука и изкуство“. На фона на тези подробности, не е чудно, че Иванов прави всичко възможно да крие номенклатурните си зависимости. Колкото и да му се иска на любителя на истината Пинокио, те няма как да бъдат забравени, защото реално диктуват всяко негово действие.

Ченгето Сашо и Драган – на разположение на олигарсите

Доскоро активен слуга на банкера беглец Цветан Василев, бившият посланик в Русия от 2000 до 2006 г. Илиян Василев, който днес се представя за русофоб, се самопредложи и на втори олигарх, който има проблеми с правосъдието. Така той вече е на разположение по всяко време за производство на жлъчни коментари и фейкове както в угода на Цветан Василев, така и на Васил Божков.

Той е и единственият ценен кадър на бившата Държавна сигурност, който има цели две агентурни имена – Сашо и Драган. Взаиомоотношенията му с ДС датират от февруари 1988 г., когато самоотвержено декларира, че иска да сътрудничи по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи обаче се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

През 1981 – 1990 г. по времето на комунистическия режим е сътрудник в Международния отдел на БЗНС, но така и не успява да направи нито тогава, нито впоследствие блестяща политическа кариера поради некадърност. За сметка на това е ултраактивен във фалшивите новини, обслужващи интересите на олигарсите.

Прокопиеви – равнис по ДС

Цялото семейство на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, който владее мейнстрийма у нас и залива обществото с фалшиви новини чрез „Капитал“ и „Дневник“ и присъдружните им сайтове, е от тайните служби. Баща му Георги Прокопиев е офицер от УБО на ДС. Издига се до чин капитан и директор на любимото на диктатора Живков ловно стопанство „Воден“. Майка му е волнонаемен служител в УБО. Брат му Александър се курдисва за известно време в Националната служба за сигурност – наследника на Второ главно управление на ДС – контраразузнаването на тоталитарния режим. Вероятно и той щеше да е от ДС, ако мракобесната служба не беше закрита. Днес сайтовете на Прокопиев говорят критично за ДС, но тя е била хранилка за семейството му дълги години. Прокопиев заради родителите си получава от Костов златни активи като „Дамяница“ и „Каолин“. Днес е подсъдим по аферата EVN, с която настъпиха имуществени вреди за държавата в размер над 20 млн. лв. Обвиняем е и за пране на пари от „Каолин“. КПКОНПИ запорира на него и съпругата му активи за 200 млн. лв., а присъдружната му организация „Репортери без граници“ го ожали в писмо и атакува комисията.

Под крилото на „Газпром“

Всеки батко си има батко, е казал народният гений. В случая с олигарха издател Сашо Дончев баткото дори не е от българското ДС, а направо руснак. За да сме по-точни – един от основателите на руския газов гигант „Газпром“ - Рем Вяхирев. С Вяхирев съдбата го запознава в края на 70-те, когато по незнайно какъв начин и срещу какви заслуги обикновеното момче от Ямбол Сашо Дончев акостира на студентската скамейка на затворения за простолюдието Руски държавен университет за нефт и газ в Москва. И там се запознава с Юрий Вяхирев, а оттам и с баща му – всесилният Рем. Запознанството ще доведе до тандем, точил джобовете на българите и рутил интересите на държавата в продължение на десетилетия – стартирания в началото на 90-те години и приключил със звучен шамар чак половин век по-късно дует „Овергаз“ (газовата компания на собственика на „Сега“ Сашо Дончев) - „Газпром“. В този дует, макар и българска, компанията според очевидци на газовите преговори между нашата страна и Москва (Кремъл) винаги е вземала страната на Русия. Срещу това Дончев в продължение на десетилетия получава възможност да продава руското синьо гориво на тройно и дори четворно по-висока цена от тази, на която го изкупува. И така, докато не бе изхвърлен от ролята си на посредник по тръбата през 2013 г. Едва ли някой се чуди защо Дончев и изданието му така яростно се опитват да клатят държавата. Както се казва, причините са милиарди.

Агент Ана Хранова – в авангарда на Мустака

Вера Ахундова, която е в авангарда на публичните защитници на БГ Мадоф, е сред рекордьорите по обявявания от Комисията по досиетата. Цели осем пъти тя е осветена като агент Ана Хранова на Шесто управление (политическата полиция на режима). Първия път грейва като началник на управление в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Останалите седем са още по-любопитни, защото от тях става ясно, че Ахундова е доказан кредитен милионер в качеството си на член на съвета на директорите на фалиралата плевенска рафинерия „Плама“. Фамозната дама е ужилила цели 7 трезора – Балканбанк, Минералбанк, ОББ – с четири кредита, ЦКБ, „Биохим“, „Експрес“ и Елитбанк. Главницата по тези кредитни задължения възлиза на десетки милиони неденоминирани лева, без да се броят и лихвите, показват справките, приложени към решенията на Комисията по досиетата.

От регистрационните картони става ясно, че Ахундова е вербувана от ДС с моминското си име Вера Христова Христова и е много ценен агент за борба с идеологическата диверсия и противодържавните прояви срещу тоталитарния режим.

Шпионинът на Решетников и Малофеев

Бивш соцдепутат и настоящ председател на движение „Русофили“, Николай Малинов се записа в историята на България като първия обвинен по главата за престъпления срещу републиката заради шпионаж. В полза на Русия. От скандала, разтърсил страната ни в края на миналата година, лъсна крайната цел на тази задкулисна мрежа, създадена от ДС - да държи в плен обществото ни и след старта на демокрацията и да движи конците му в полза на менторите си от Москва. В тази мрежа Малинов се оказа с ключова роля – на двигател на т.нар. план България, инспириран от прокремълския олигарх Константин Малофеев и генерала от бившото ГРУ Леонид Решетников, за да бъде променена евроатлантическата ориентация на България отново в сателита на Русия. Реализацията на въпросния план е трябвало да бъде финансирана с малкото истински, но пък златни активи за 1 млрд. лева, финансирани от КТБ, които банкерът беглец Цветан Василев на няколко пъти се опита да открадне под носа на държавата при вторичния грабеж на фалирания от него трезор. В списъка, сътворен от Василев и Малинов за реализацията на плана на Малофеев и Решетников, са били „Дунарит“, БТК и още половин дузина ключови активи.

Натовски тайни на прицел

Двама души буквално точат на поразия натовски тайни в полза на маркобесната ДС, кремълските й авери и родната олигархия. Ексвоенният министър в кабинета „Костов“ Бойко Ноев и оръжейният бос Емилиян Гебрев от години „разработват“ военното направление на задкулисните кръгове у нас. Двамата са дълбоко свързани и имат еднакъв генезис – бивши комунисти, и Ноев, и Гебрев принадлежат към средите на комунистическите разведки. Оръжейният бос сам издаде факта, че е имал досие в ДС, като заведе дело във ВАС. Ноев обаче продължава да не е „осветен“. През 2001 г. именно той като шеф на МО връща отнетия лиценз на Гебрев след скандала с оръжейната доставка за Никарагуа, арестувана от митническите служби на САЩ. В наши дни Ноев има и ново амплоа – на консултант по конспиративни теории, като до 2014 г. е бил и служител на Цветан Василев (бел.р., в „Бромак“ - мажоритарен акционер във фалиралата КТБ). От списъците с гости на банкера беглец лъсна, че ексминистърът е изорал пътека до бюрото на Василев, когото иначе уж не познава. Гебрев също е в отбора на Василев, играейки с него като подставено лице на олигархията във военния завод „Дунарит“, който на два пъти стана обект на опит за вторичен грабеж от страна на Цветан Василев и руския му покровител – олигарха Константин Малофеев. Предприятието е безценно за Кремъл, защото изпълнява поръчки по натовски стандарти и съответно разполага с цялата нужна информация за стандартите на алианса, както и с данни за поръчките, изпълнявани не само от България, но и от останалите страни членки. Канал за точене на натовски тайни към олигархията бе разбит и при разследването на служба „Военна информация“. Оказа се, че задкулисието е ползвало службата за своя лична употреба, управлявайки я през марионетките си Бойко Ноев и Румяна Бъчварова, играеща ролята на политическа къртица на кръга „Капитал“ в управлението на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Делчо Попов Повечето от подсъдимите олигарси в днешно време като фараон Цветан Василев, Васил Божков, Иво Прокопиев, Сашо Дончев и други подобни престъпници са създадени и развити по времето на управлението на Иван Костов - това е безспорен факт!
09.06.2020 17:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети