Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Москва предупреди България да не дава оръжия на Украйна (ВИДЕО)

Политика

Москва предупреди България да не дава оръжия на Украйна (ВИДЕО)

„Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на оръжия (включително от съветски произход) и бойни припаси за украинските националисти едва ли ще добави оптимизма за двустранния диалог, който засега и без това е влошен“. Това обяви в седмичен брифинг посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова.

Посланичката засвидетелства пълна вярност към Путин.

„Отделни представители на местния елит прокарват тезата за необходимостта да се разграничи руският народ от Президента на Руската Федерация Владимир Путин. Тази „нова“ теза на западната пропаганда е добре позната още от периода на Великата Отечествена война. Фашистките агресори безуспешно тиражираха подобни неща на окупираните територии с цел да деморализират населението и го подтикнат към сътрудничество“, гласи руската позиция.

Тя отново повтори тезата, че инвазията в Украйна е „военна операция на Въоръжените сили на Руската Федерация по демилитаризацията и денацификацията на престъпния киевски режим, който в продължение на осем години води война срещу населението на Донецката и Луганската Народни Републики“.

„На 13 март с високоточно оръжие беше нанесен удар срещу военните обекти на ВС на Украйна, където се подготвяха за участие в боевете срещу Русия чуждестранни наемници. В резултат бяха ликвидирани около 180 главорези, както и голяма партида на оръжие. Министерството на отбраната на Русия предупреждава луди глави, замаяни от антируската пропаганда, че унищожаване на чуждестранни наемници, пристигащи в Украйна, ще се продължи“.

Митрофанова обвини украинците, че сами са извършили ударите срещу своето население, за което международната общност обвинява Москва.

„Във връзка с засягащите българското общество въпроси, свързани с доставките на руското гориво в страната, бихме искали да подчертаем, че Русия винаги е била надежден гарант на енергетическата сигурност от световно ниво. Ние високо ценим това реноме, макар че сме готови за сериозно противопоставяне в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се извършват непрекъснато и в пълен обем“, каза още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети