Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МОСВ забрани на гребците ни да тренират на р. Ропотамо

Политика

МОСВ забрани на гребците ни да тренират на р. Ропотамо

МОСВ забрани на гребците ни да тренират на р. Ропотамо - Tribune.bg
Снимка:

За момента няма коментар от министерството на спорта

МОСВ, което е под управлението на Борислав Сандов е забранило на родните ни гребци да тренират по река Ропотамо. Мотивът - нарушавало се екоравновесието във водата.

Българските гребци тренират от близо 50 години на Ропотамо и ползват морската ни база в Созопол. Засега няма коментар по темата от министерството на спорта, тъй като министър Радостин Василев гледа към олимпийски игри в Пекин.

„Преди да се преборим с другите държави, трябва да се преборим с нашата“, заяви преди дни пред БНТ националният селекционер Румяна Нейкова. Тя коментора, че това е вторият случай, след като преди 2 седмици в базата ни в Белмекен национали от няколко вида спорт са останали без топла вода и ток. 

„След историите в Белмекен с подготовката, сега ни забраняват да тренираме на река Ропотамо. Нарушавали сме екоравновесието ѝ? А 50 години, досега, не го ли нарушавахме?! Не знаем къде ще продължи подготовката ни. Подали сме молба до МОСВ от 13 януари, но до момента няма отговор. Имали сме само телефонни разговори с министър Сандов и заместника му Тома Белев, но те ни предлагат всичко друго, но не ѝ река Ропотамо. Тя е единственият водоем, който по това време на годината нашият спорт може да ползва“, коментира Нейкова.




Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети