Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МП индиректно критикува прокуратурата, че са съобщили за гилзата в плик

Политика

МП индиректно критикува прокуратурата, че са съобщили за гилзата в плик

МП индиректно критикува прокуратурата, че са съобщили за гилзата в плик - Tribune.bg

Призив да не се политизира новината, че спецпрокурор е намерил в кабинета си плик с гилза и послание „кръв“ „информиран“, прозвуча от Министерството на правосъдието.

„От името на МП искам да Ви информирам във връзка с информацията за заплаха, че има образувано досъдебно производство. Изнасянето на факти може да бъде нарушение на член 198 от НПК, а също и да създаде проблем с текста на член 360 от НК“, заяви зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев.

Неофициално вече се знае, че заплашеният е прокурор е Ангел Кънев - наблюдаващ по делата на Васил Божков. От лятото на 2020 г. година той е с назначена охрана, защото беше установено, че близки до Божков го следят и бяха снимали как влиза в сградата на НАП. Предполага се, че бивш служител на МВР е автор на заплахата, съобщи Нова ТВ.

„Случаят е от такъв характер, че голяма част от фактите, които го касаят, представляват класифицирана информация. Също така искам да обърна внимание, че абсолютно всички магистрати, които до септември миналата година са били под охрана и защита от страна на Бюрото за защита, след промяна на закона са преминали веднага под охрана на Главна дирекция „Охрана“. Видът на мерките на защита и охрана не е бил променян”, заяви заместникът на Надежда Йорданова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати