Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев поиска да свалим шапка на Радев, че на шестата година все пак почете жертвите на комунизма

Политика

Радан Кънев поиска да свалим шапка на Радев, че на шестата година все пак почете жертвите на комунизма

Радан Кънев поиска да свалим шапка на Радев, че на шестата година все пак почете жертвите на комунизма - Tribune.bg
Снимка:

С какви очи се прекланяте пред жертвите на комунизма, след като сте в коалиция с БСП, питат го коментиращи във Фейсбук

Новината, че Румен Радев все пак е благоволил да отиде до паметника на жертвите на комунистическия терор - след 6 години, предизвика небивал възторг в евродепутата Радан Кънев. 

Чудо! На шестата година Радев се поклони пред жертвите на комунизма

"... първото, което си отива при загубата на памет, е самата представа за бъдеще."

Може да харесваме Румен Радев, може да не го харесваме. Може да ободряваме негови позиции или да ги отхвърляме. Може да се тревожим от прекомерната концентрация на власт в ръцете му - и винаги трябва да бъдем загрижени, когато в едни ръце има опасност от събиране на твърде много власт.

Но днес просто трябва да му свалим шапка. Това е исторически момент по пътя на българското общество към бъдещето.

Благодаря, г-н Президент!“, написа Кънев.

Последователите му в социалните мрежи обаче не видяха чак такъв повод за оптимизъм и дори обвиниха Кънев в лицемерие след като именно „Демократична България“ е в коалиция с БСП, а Корнелия Нинова е вицепремиер в  правителство.

Ето и част от коментарите: 

Виктор Димчев:

Не те ли е срам, Радане?

Андрей Ковачев:

След три години призиви от моя страна, писмени с входящи номера, на които не отговори, след като вчера се обадих да ги подсетя (бяха отново "забравили") днес се сетил на шестата година от неговия президентски мандат. Разбира се не отговори на поредното ми писмо. Явно трябва да съм щастлив, че съм го накарал да дойде днес с този букет и да го възхвалявам, забравяйке, че ходеше на 9 септември с доста повече цветя. Забравайки, че миналата година направи пресконференция на този ден и се подигра с жертвите като каза, че бил ходил да почете "Владайското въстание". Все пак явно е преценил, че ще му е от полза да мине пред меморияла днес и ще има хора, които много ще му се радват. Доброто е, че сега всички се прекалнят пред жертвите! На думи, когато стане въпрос за символите на палачите, всички бягат. За артефактите, за имената, за учебните програми. Каква борба беше да се променят учебните планове по история. Това искаме от Скопие, но не сме го свършили у нас. Много тъжно. Явно днес ще се надпреварваме по лицемерие.

Мирослав Тенев:

С какви очи ляво-либералната коалиция Демократична-България, която е математически сбор от маргиналите Демократи за силна България , Да, България , Зелено движение, днес ще се яви и ще говори за паметта на жертвите на комунистическия трор, след като подписа коалиционно споразумение и управлява заедно с Българска Социалистическа Партия, която е БКП с друго име, и управляват заедно с децата и внуците на комунистическите главорези?

Борис Станимиров:

На фона на ежегодното състезание по антикомунизъм и провеждането на няколко отделни чествания в различни часове, за да може всеки опечален да е само сред своята, най-праведна секта, жестът е още по-важен! Credit, where credit is due!

Мария Ласкин:

Понеже няма трети мандат, вече няма да му трябват гласовете на БСП-електората. Цирк

Николай Димитров:

Да, веднага му я свалих! Защо!? Зашото най-сетне от немай къде и кой знае с колко уговорки и ослушки изпълни едно от елементарните си задължения като президент и главнокомандващ!? А кога ше даде обяснение защо досега не го е сторвал!? И къде му е вицето!? Много лесно взехте да раздавате индулгенции! Със сигурност НАТО няма да е толкова затрогнато и няма да забрави усукванията около готовноста ни за сериозен ангажимет на източния фронт на Алианса.

Иван Зарев:

Цинизъм е постъката му.Вероятно чак сега е разбрал какви са ги свършили партиийните му братя.Радане,вдигни си шапката,навън е студено,ще настинеш

Илиян Хаджиев:

Радан Кънев, на кого да "свалим шапка "?На американския посланик?На руския?На НАТО?Защото въпросът е ЗАЩО ЧАК СЕГА!?!?!г-н Президент?!?!Защото след 5 години мандат нито дума ,а днес?!?!Лицемерието не може да се прости.Защото и Добри Джуров влезе в Църква с униформа.Това е същото.Позор за този човек...И още нещо.Той еСАМ.Цялото НДК е отцепено от полиция и жандармерия.Защо не е заедно с децата на жертвите на службата?!?!Както беше на Бузлуджа?!?!Позор!!!

Свилен Колев:

Рядко срещан цинизъм! А за Резидента - лицемерие и евтин PR е най-мекото, което може да се каже. Как не ви е срам бе!!!!

Стоян Иванов:

Мигар на шестата година като президент, първа от втория му мандат, наистина Радев поднесе цветя там? О, миг, поспри! (Цитат от Шилер, "Малка нощна музика".)

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Радан Кънев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати