Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МС и ЦИК се изясниха за съхранението на машините за гласуване

Политика

МС и ЦИК се изясниха за съхранението на машините за гласуване

МС и ЦИК се изясниха за съхранението на машините за гласуване - Tribune.bg
Снимка:

След допълнителни уточнения между Министерския съвет и Централната избирателна комисия беше изяснен въпросът за съхранението на машините за гласуване, съобщиха от правителствения пресцентър. 

В понеделник, на база на искане на ЦИК, служебният кабинет ще приеме решение, въз основа на което ще бъде обезпечено наемането на помещения за съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. По този начин ще се гарантира спокойното протичане на машинното гласуване на предстоящите на 27 октомври избори.

МС: ЦИК не са представили договор за наемане на помещения за съхраняване на машините за изборите

Министерският съвет не е страна в процеса по договарянето и сключването на договор за наемане, съобщиха вчера от институцията. Правителството очаква такъв договор да бъде представен и незабавно след това ще издаде необходимите актове за обезпечаването му.

„При приемането на план-сметката за изборите Министерският съвет заяви готовност да осигури необходимите средства при сключване от страна на Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите“, се казва в позиция на правителството.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети