Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МС сгрешили: Шефът за ДАМТН не напуска, те го освобождават

Политика

МС сгрешили: Шефът за ДАМТН не напуска, те го освобождават

МС сгрешили: Шефът за ДАМТН не напуска, те го освобождават - Tribune.bg
Снимка:

„Министерският съвет прие решение, с което освобождава Петър Горновски от длъжността председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Правителственото решение е следствие от желанието на г-н Горновски да напусне поста“. Това обявиха от МС следобед в сряда.

Новината, че е решил да напусне, изненадала и самия Петър Горновски, стана ясно в последвалите му медийни изяви.

„На 12.10.2022г. в 15:45ч. научих от медиите, че съм освободен по собствено желание от длъжността председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, което противоречи изцяло с истината. Не съм подавал заявление за освобождаване от длъжност до Министерски съвет“, посочва  инж. Горновски в свое обръщение.

Три часа по-късно и МС потвърдиха, че грешката е тяхна с ново съобщение до медиите.

„Във връзка с разпространената по-рано днес информация за освобождаването на Петър Горновски от длъжността председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Ви информираме за допусната техническа грешка. Уточняваме, че г-н Горновски е освободен по предложение на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Молим да ни извините за допусната неточност в разпространеното прессъобщение. С уважение: Правителствена информационна служба“, казаха оттам.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети